fbpx

Bolji sam nego ikad, Joshuu očekuje nokaut

Autor: Dnevno.ba

MANCHESTER - „Otkrit ću vam tajnu, ja sam putnik kroz vrijeme. To je dar s kojim sam rođen. Vidim svoju budućnost i vidim nokaut, ja ću nokautirati Anthonya Joshua“, pvim je riječima za britanske medije Tyson Fury najavio povratak u bokserski ring nakon što mu je istekla suspenzija zbog kršenja antidoping-propisa.

Fury (29) nije se borio još od studenog 2015. godine, kad je porazio legendarnog Ukrajinca Vladimira Klička i postao svjetski prvak u teškoj kategoriji u čak tri verzije (IBF, WBA, WBO).

Do tada je dobio svih 25 profesionalnih borbi, a zbog nemogućnosti da brani titule, svi pojasi su mu kasnije oduzeti.

U njegovom odsustvu, drugi Britanac Anthony Joshua postao je IBF, IBO, WBA i WBO prvak, dok neporaženi Amerikanac Deontay Wilder drži WBC pojas.

„ Jedva čekam da se vratim i dokažem da sam najveći svih vremena“ – samouvjereno je najavio Fury.

Za početak, očekuju ga borbe protiv manje poznatih rivala, ali ne tako naivnih.

Tako će Fury povratak u ring imati 9. lipnja u Manchesteru protiv Sefera Seferia. Riječ je o 39-godišnjem Albancu koji je izgubio samo jednu od 24 borbe u karijeri.

„Bit će ovo uzbudljiva vožnja. Stavite sigurnosni pojas, opustite se i uživajte. Bit ću bolji nego ikad“ – rekao je Fury, koji tvrdi da je tokom priprema smršavio čak 50 kilograma i sada ima “samo” 120.

Fury je rekao da potječe iz obitelji u kojoj su svi bokseri osim njegove majke, a da po završetku karijere želi postati liječnik.

„Imao sam mogućost izbora, ali sam izabrao boks. Borit ću se još nekoliko godina i potom u narednih sedam studirati medicinu. I sa 40 godina, bit ću mlad liječnik. Želim pomagati ljudima“ – otkrio je Fury.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI