fbpx

Borac se vratio pobjedom, Široki dobio Slobodu, Zrinjskom derbi na Koševu

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - Borac, Zrinjski i Široki Brijeg pobjedama su otvorili novu premijerligašku sezonu ove nedjelje.

Povratnik u društvo najboljih, banjalučki Borac, pred 5.000 gledatelja slavio je pobjedu 2:0 nad zeničkim Čelikom, a s obzirom na viđeno njihov trijumf mogao je biti i uvjerljiviji. Strijelci su bili Uroš Mirković u 17. i Goran Galešić u 70. minuti, a domaćini su objavili kako su imali prihod od 18.966 KM od prodanih ulaznica.

Širokobriježani su na svojoj Pecari pred kojih 1.500 gledatelja istim rezultatom svladali Slobodu, a golove su zabijali Luka Menalo na asistenciju Ivana Krstanovića u 18., te Josip Barišić na asistenciju Dejana Čabraje u 50. minuti. Domaćin je imao još nekoliko prilikla, ali gosti iz Tuzle još i više i pravo je čudo kako i oni nisu zabili barem jedan gol.

Derbi susret igran između Sarajeva i Zrinjskog pripao je gostima iz Mostara koji su pobijedili sa 2:1. Poveli su aktualni prvaci već u 4. minuti golom Nemanje Bilbije da bi se domaćin vratio na isteku prvih 45 minuta i golom povratnika u redove “bordo” momčadi Krste Velkoskog iz kaznenog udarca poravnali na 1:1.

Gosti su bili bolji tijekom svih 90 minuta, a kao plod takve igre stigao je i pobjedonosni gol Miloša Filipovića koji u 57. minuti lijepo pogađa nakon još ljepše asistencije Marijana Ćavara.

Rezultati 1. Kola:
Sarajevo – Zrinjski 1:2, Široki Brijeg – Sloboda 2:0, Borac – Čelik 2:0, Mladost – Vitez 1:0, Radnik – Krupa 0:0. Još igraju: Željezničar – GOŠK (ponedjeljak, 20.30).

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI