fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Bordo tim ostao bez trenera, Uprava Sarajeva prihvatila ostavku Mehmeda Janjoša

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Mehmed Janjoš nije više trener FK Sarajevo, priopćio je klub s Koševa na svojoj službenoj Facebook stranici, piše agencija Patria.

Sarajevo je jučer u utakmici prvog kola Premijer lige BiH na Koševu poraženo od Zrinjskog 1:2, što je presudilo da Janjoš podnese ostavku.

Janjoš je odmah nakon utakmice istakao kako je „ostavka njegova moralna obaveza i da je vrijeme da neko drugi dođe na njegovo mjesto i pokuša razdrmati ekipu“.

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo prihvatilo je ostavku Mehmeda Janjoša, koji nakon skoro godinu dana završava svoj treći trenerski angažman u Bordo klubu. Janjoš je nakon okončanog sastanka, te službenog raskida suradnje, iskoristio priliku da se zahvali kolektivu kluba na suradnji u proteklom periodu.

– Koristim priliku da se svima zahvalim u klubu. Bilo mi je veliko zadovoljstvo opet raditi u najdražem klubu. Hvala svima na podršci, našoj Bordo porodici. Zahvalnost dugujem igračima, stručnom štabu, rukovodstvu kluba, uposlenicima i svima koji su vjerovali u mene. Naravno, zahvalan sam i navijačima na podršci, a klubu od srca želim da osvoji trofej – rekao je Janjoš, dodavši:

– Ja ne izlazim iz Sarajeva, samo svoje mjesto sa trenerske klupe prebacujem blizu semafora, na istočnoj tribini i bodrim i navijam za svoje Sarajevo na svakoj utakmici.

Na klupi Sarajeva, Janjoš je u posljednjem mandatu proveo skoro godinu dana, a klub je pod vodstvom ovog nogometnog stručnjaka odigrao 36 utakmica, uz učinak od 19 pobjeda, 9 remija i 8 poraza. Kolektiv FK Sarajevo se zahvaljuje Mehmedu Janjošu na doprinosu u rezultatima kluba u proteklom periodu.

Za sada nema potvrde iz kluba ko će na klupi naslijediti Janjoša, a prema nekim izvorima iz kluba, želja čelnika Sarajeva je aktualni trener Krupe Slobodan Starčević.

Tako su oba sarajevska kluba u istom danu ostala bez trenera. Prije Janjoševe ostavke, otkaz na klupi Željezničara dobio je Slavko Petrović, a na njegovo mjesto postavljen je Admir Adžem.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});