fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Borna odličnim nastupom donio Hrvatskoj prvi bod!

Autor: Sportnet.hr

ZADAR - U Zadru je počeo polufinalni dvoboj Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a, a Borna Ćorić donio je Hrvatskoj prvi bod pobjedom u tri seta protiv Stevea Johnsona. Amerikanac je imao tek jednu šansu i to u drugom setu, a u ostatku meča Ćorić je bio apsolutno dominantan...

orna Ćorić odradio je posao na startu polufinala Davis Cupa praktički rutinski. Steve Johnson vrlo rijetko je prijetio, Ćorić je jednostavno potvrdio kako je bolji igrač i Hrvatska je napravila prvi korak prema finalu Davis Cupa.

Ćorić je odigrao vrlo dobar meč, imao je u potpunosti kontrolu nad mečom i nije dozvolio nikakvo iznenađenje. Johnson je pokušavao izbaciti Bornu iz ritma i preuzeti stvari u svoje ruke, uspio je tek neko kraće vrijeme u drugom setu, ali nakon što je Borna osvojio tie-break, u nastavku meča je potpuno dominirao.

Vrlo brzo Ćorić je preuzeo kontrolu nad mečom i već u trećem gemu došao je do prvog breaka u meču. Poveo je s 2:1 i do kraja seta nije dozvolio Johnsonu povratak.

Odmah na početku drugog seta, već u prvom gemu, Borna radi novi break i dolazi do nove prednosti, a problemi se počinju javljati sredinom seta. Tu je Johnson vratio izgubljeni servis, igrao dosta dobro sve do završnice tie-breaka gdje je ponovno pokleknuo. Vodio je 3:1 u 13. igri, ali nije izdržao i Ćorić je odličnim nastupom sa 7:4 uzeo tie-break.

U trećem setu Borna je rutinski odrađivao posao i bilo je samo pitanje kada će doći do nove prednosti. To je napravio u četvrtom gemu kada dolazi do 0:40 i koristi priliku te stvara razliku.

Do kraja meča mirno je odrađivao posao, izgubio je tek dva poena na svom servisu i odnio pobjedu u tri seta.

Hrvatska je tako očekivano došla do vodstva u polufinalu Davis Cupa, a očekuje se i da će Marin Čilić napraviti isto te svladati Francesa Tiafoea.

Davis Cup, polufinale
Hrvatska – SAD 1:0
Borna Ćorić – Steve Johnson 6:4, 7:6(4), 6:3

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});