fbpx

Braća Anđelo i Ivan Kvesić iz Širokoga Brijega prvaci Hrvatske u karateu

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

ZAGREB - Širokobriježani, braća Anđeloi Ivan Kvesić, još jednom pokazali su da su poluteška i teška kategorija rezervirane za njih dvojicu, točnije osim što su prvaci Hrvatske to je ujedno i plasman za Europsko prvenstvo koje se u petom mjesecu održava u Novom Sadu gdje će braniti boje Hrvatske.

Ivan se u kategoriji do 84 kg okitio zlatnom medaljom. U prvoj borbi je pobijdio rezultatom 6:0, u polufinalu 3:2, te u finalu izdominirao nad protivnikom Antom Mrvičićem (Hrv. Dragovoljac) rezultatom 5:0, dok je Anđelo u teškoj kategoriji iznad 84 kg osvojiozlato, u prvoj borbi pobijedio je rezultatom 2:1, polufinalnoj borbi rezultatom 3:0, te u finalu nad Jakovom Bunjevcom (Kik) retultatom 2:0.

Karate klub“Hercegovina-Zagreb” još jednom pokazao zasluženo da je najbolji u RH sa sedam osvojenih medalja na ovome prvenstvu.

Ostali rezultati kluba:

LucijaČatlak – 2.mjesto (seniorke -55 kg).
Dina Gagula – 2. mjesto (seniorke +68 kg).
Lucija Ružaj – 3.mjesto (seniorke + 68 kg).
Marijan Logarušić – 3. mjesto (seniori – 67 kg).
Ivan Martinac – 3.mjesto (seniori – 75 kg).

“Možemo biti ponosni da imamo dva prvaka, predstavnike na EP-u u pojedinačnoj konkurenciji, naravno uz njih dvojicu i Martinac je u ekipnom dijelu natjecanja, ali ipak svjesni truda koji ulažemo očekivali smo barem još jednoga prvaka ili prvakinju. Ono što sljedi u narednom dijelu Premier lige – Rotterdam naredni vikend te Maroko. Istina, uz ovako doista gust kalendar natjecatelji nam se ne stignu ni oporaviti između natjecanja kako treba, ali od kada su karate uvrstili na Olimpijadu to su sada postali zahtjevi koji traže profesionalnost i 24-satnu posvećenost ovome sportu” – kazao je u osvrtu na proteklo prvenstvo Danijel Vučić, glavni trener u K.K. “Hercegovina”.

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI