fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BUKVA OTKRIO: Federalni premijer Novalić bi ugasio košarkašku reprezentaciju BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Jučer su na svoje funkcije u Košarkaškom savezu BiH ostavku podnijeli Mirsad Đonlagić, Sejo Bukva i Mevludin Delibašić. Poručuju kako je KSBiH pred gašenjem, a da državu sport ne zanima.

U razgovoru za N1 Bukva je naglasio da ostavke nisu podnijeli kako bi Košarkaški savez BiH ostavili na cjedilu.

“Nismo odmah podnijeli ostavku kako ne bi Savez ostavili na cjedilu. Obavijestili smo Savez kako bi se na vrijeme našle zamjene za nas. Sve ćemo učiniti da se odigraju mečevi u ovom ciklusu, a onda Savez ima dovoljno vremena da se pripremi za novi ciklus kvalifikacija”, kazao je Bukva.

On je kao glavni razlog za svoju ostavku naveo što mu je “dozlogrdilo” stalno moliti sredstva i tražiti sponzore.

“Umjesto da nam država riješi financiranje mi smo stalno morali moliti od državnih institucija sredstva. Ovo se mora više presjeći jer nijedan savez nema riješen sistem financiranja”, otkrio je gost Dana uživo.
Kao jedan od razloga naveo je i što više “igračima nije mogao pogledati u oči”.

Podsjetio je da je KSBiH prošle godine od države dobio 50.000 KM, a budžet iznosi preko milijun maraka.

“Što je godišnje 50.000 KM za reprezentaciju koja ima devet selekcija”, upitao je Bukva.

Bukva i njegove kolege tražili su pomoć za neriješenu situaciju u KSBiH i od državnog vrha. Dobili su odgovor od samo jednog člana Predsjedništva BiH.

“Samo nas je primio Bakir Izetbegović i rekao je da će nas podržati naše velike kompanije. Federalni premijer Fadil Novalić je isto obećao da će pomoći kazavši da se ne smije desiti da se ugasi Košarkaški savez”, rekao je Bukva i otkrio kako ga je Novalić na drugom sastanku šokirao svojom izjavom.

“Imali smo drugi sastanak sa gospodinom Novalićem gdje smo mu iznijeli situaciju gdje smo rekli da mi nećemo doživjeti rujan i listopad, nama sada trebaju sredstva. Rekao nam je ‘što ja sad mogu, neka se nešto i ugasi, nešto se mora ugasiti’. Mene je to šokiralo”.

To vam je gospodin Novalić rekao?

“Da. To je mene šokiralo, da možete reći da se nešto može ugasiti. Ovo je reprezentacija Bosne i Hercegovine. Mene je to toliko pogodilo”, naveo je Bukva.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});