fbpx

Čilić i Đoković izborili međusobno polufinale Cincinnatija

Autor: Dnevno.ba

CINCINNATI -Marin Čilić prvi je osigurao plasman u polufinale ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju i to samo dva sata nakon što je ušao među osam najboljih.

Iza najboljeg hrvatskog tenisača naporan je dan u Cincinnatiju. Najprije se probio u četvrtfinale svladavši Rusa Karena Hačanova 7:6 (5), 3:6, 6:4 u dvoboju koji je sinoć prekinut pri rezultatu 1-1 u setovima i 1:1 u trećem. Uslijedio je susret za plasman u polufinale u kojem je pobijedio Španjolca Pabla Carreno-Bustu 7:6 (6), 6:4 u meču koji je trajao sat i 45 minuta.

Čilić protiv Španjolca vodi 4-0 u međusobnim dvobojima, a to mu je treća pobjeda nad Carreno-Bustom u ovoj godini. Svladao ga je i na tvrdoj podlozi u osmini finala Australian Opena, a zatim i na crvenoj zemlji u četvrtfinalu rimskog Mastersa.

Čiliću je to bila deveta pobjeda zaredom u Cincinnatiju. Nakon naslova 2016. godine, propustio je prošlogodišnje izdanje turnira zbog ozljede.

Za plasman u finale Čilić će igrati protiv Srbina Novaka Đokovića koji je također imao zahtjevan meč s Kanađaninom Milošem Raonićem, ali ipak slavio u tri seta sa 7:5, 4:6, 6:3.

U drugom polufinalu igrati će David Goffin iz Belgije (u dva tie-breaka bolji od Juana Martina Del Potra) i Roger federer koji je u švicarskom obračunu nakon tri seta pobijedio Stana Wawrinku.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI