fbpx

ČILIĆ NIJE USPIO: Legendarni Roger Federer osvojio osmi Wimbledon!

Autor: Hina

WIMBLEDON - Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio osvojiti svoj drugi “grand slam” naslov, njega je u finalu Wimbledona svladao Roger Federer sa 6-3, 6-1 6-4 za sat i 41 minutu igre. Ovom pobjedom veliki Švicarac je postao prvi igrač koji je osam puta osvojio najpoznatiji svjetski turnir.

Bio je ovo osmi međusobni susret Čilića i Federera i sedma pobjeda švicarskog igrača.

Čilić je odlično krenuo u susret i kod svog vodstva od 2-1 prvi stigao do “break-lopte”. No, iako je Federer morao taj poen igrati s drugim servisom, Čilić je poslao retern u mrežu.

Odmah u sljedećoj igri Čilić je izgubio servis, a najvjerojatnije se i ozlijedio zbog čega je ostatak dvoboja protekao u Federerovoj dominaciji. Kod rezultata 0-15 Federer je odigrao kratku loptu koju je Čilić stigao, ali se prilikom odigravanja udarca poskliznuo i pao, na koncu izgubio i taj i sljedeći poen te je Švicarac stigao do 0-40. Čilić je prve dvije “break-lopte” spasio servisom, no na treću je poslao bekhend u mrežu pa je Federer stigao do prednosti.

Naš je igrač još jednom izgubio servis u prvom setu kod vodstva Federera od 5-3 napravivši dvostruku servis pogrešku, pa je Švicarac dobio priliku prvi servirati u drugom setu.

Čilić je početkom druge dionice još jednom pokleknuo na svom servisu iako je s dva asa stigao do 30-15. No, uslijedile su tri uzastopne pogreške, jedna forhendom i dvije bekhendom, a nakon što je Federer još jednom sigurno zadržao svoj početni udarac za 3-0 Čilić je prvi put u susretu zatražio pomoć fizioterapeuta. U izmjeni strana 28-godišnji Međugorac je sa suzama u očima razgovarao s medicinskim osobljem, no odlučio je nastaviti dvoboj. Nažalost, kod zaostatka od 1-4 još je jednom izgubio igru na svom početnom udarcu pa je Federer nakon samo sat vremena igre imao prednost od 2-0 u setovima.

Nakon gubitka drugog seta Čilić je ponovno zatražio liječničku pomoć, a tada se otkrilo kako ima problema sa stopalom koje mu je tijekom medicinskog “time-outa” bilo premotano te je naš najbolji igrač nastavio finale.

U trećoj igri treće dionice Čilić je uspio spasiti “break-loptu” odličnim servisom i izlaskom na mrežu, ali u sedmoj igri je pokleknuo. Nakon što je promašio za bekhenda za 15-30 uslijedila su dva promašaja forhendom kojima je Federer stigao do ključne prednosti.

Čilić je susret okončao sa 23 pogreške i 16 “winnera”, dok je Federer imao 23 “winnera” i samo osam pogrešaka.

Federer je ovom pobjedom stigao do svog osmog naslova u Wimbledonu i to 14 godina nakon što je prvi put trijumfirao u All England Clubu, a ukupno 19. “grand slam” naslova u karijeri. Na putu do naslova nije izgubio niti jedan set.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI