fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Čilićev otac otkrio zašto je Marin prestao igrati za BiH

Autor: Bruno Herljević

Najbolji hrvatski tenisač i treći igrač svijeta, Marin Čilić, nedavno je dogurao do finala Australian Opena i za dlaku mu je izmakao drugi Grand Slam karijere. Svladao ga je Roger Federer, ali Marin se nije pokolebao i ustrajan je u namjeri da postane prvi tenisač svijeta.

Marinov otac Zdenko Čilić siguran je da bi njegov sin mogao dogurati do svjetskog broja jedan.

“Vremena su se malo promijenila, nisu to oni Federer i Nadal otprije nekoliko godina. Mislim da su sada Marinu na dohvat ruke i da on to može. Mlađi je i u tome je njegova prednost. Nadam se da će ih preskočiti ove godine”, rekao je Zdenko za Sportsport.ba.

Marin, koji je rođen u Međugoriju u Hercegovini, prvo je nastpao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali kasnije je ipak izabrao Hrvatsku. Čilićev otac otkrio je zašto.

“U tim počecima mi smo s Dodigom bili inicijatori osnivanja Teniskog saveza BiH. Udružili smo se i to je dobro funkcioniralo, BiH je tada uz Marina imala nekoliko talentiranih tenisača. S 12 godina igrao je za reprezentaciju BiH do 14 godina, ali u jednom trenutku je bilo jasno da se mora krenuti dalje, da on više ne može ostati u Bosni i Hercegovini”, kazao je Čilić.

Obitelj Čilić dobila je ponudu HTS-a s boljim uvjetima i više nije morala snostiti toliki dio trškova za putovanja na turnire.

“U Hrvatskoj smo dobili bolje uvjete i mislim da se nisam prevario. Iz ove perspektive, teško je reći bi li on bio treći tenisač svijeta da je ostao u BiH. Svatko ima svoj put, mi smo izabrali ovaj i mislim da nismo pogriješili”, rekao je Zdenko Čilić.

Autor: Bruno Herljević
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});