fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Član TK Međugorje Kerim Subašić novi prvak BiH u tenisu – u finalu bolji od sina Martina Raguža

Autor: Muhamed Pivić (blogger)

ŠIROKI BRIJEG - Znate li tko je seniorski državni prvak BiH u tenisu? Zeničanin, Kerim Subašić, član Teniske akademije SportLand BA i Tenis kluba Međugorje novi je seniorski državni prvak BiH.

Na dvoranskom prvenstvu BiH, održanom proteklog vikenda u SC-u “Đulić” u Širokom Brijegu, Subašić je u seniorskoj konkurenciji osvojio naslov prvaka svladavši u finalu Roberta Raguža iz TK Mostar 2:1 (7-5, 3-6, 6-3). Inače, Robert Raguž je sin poznatog bh političara Martina Raguža.

Pretpostavljam da su bh mediji zanemarili ovu informaciju zato što je Zeničanin član Tenis kluba Međugorje… Međutim, ovaj mladi Zeničanin je 2012. osvojio državno prvenstvo, 2013. je bio viceprvak BiH i postao član reprezentacije, a godinu kasnije postao je juniorski državni prvak. Lani je osvojio treće mjesto na Europskom turniru u Nišu.

Na ranije održanim dvoranskim prvenstvima BiH za tenisačice i tenisači mlađih uzrasta, članovi Tenis kluba Međugorje imali su zapažene rezultate, a najviše uspjeha imao je Edin Mulalić. Edin je na dvoranskom državnom prvenstvu u Sarajevu osvojio naslov prvaka u konkurenciji tenisača do 14 godina.

Uspjesi mladih tenisača nagrada su za njihov mukotrpan rad, ali i veliko priznanje za njihove trenere.

Ovaj momak, Kerim Subašić da je u nekoj drugoj državi svijeta postao državni prvak vjerovatno bi imao veću medijsku pažnju i respekt. Ovako mu ostajemo mi i jedan portal iz Čitluka. Ne dozvolimo da ostane na tome. Dijelite ovaj link.

Autor: Muhamed Pivić (blogger)
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});