fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DALIĆ: “Inzistirao sam da idemo s najboljim igračima, pa i onima koji su imali probleme s ozljedama”

Autor: Sportnet.hr

ZAGREB - Prije dvije prijateljske utakmice protiv Perua i Meksika koje će se odigrati u SAD-u narednih deset dana, izbornik Zlatko Dalić otkrio je kako puno očekuje od tih dvoboja...

Mnogi su kritizirali vodstvo saveza zbog utakmica koje će hrvatska nogometna reprezentacija odigrati u SAD-u, no izbornik Zlatko Dalić smatra kako će one biti pravi test za njegovu momčad. Prvi susret na rasporedu je već za par dana kada će Hrvatska igrati protiv Perua u Miamiju.

“Ove prve dvije utakmice u SAD-u jako su nam važne, provest ćemo 10 dana zajedno i stvoriti momčadsku atmosferu. Zato sam inzistirao da idemo s najboljim igračima, pa i onima koji su imali probleme s ozljedama poput Luke Modrića. Vodit ćemo brigu da mu se ozljeda ne pogorša. Neće igrati ne bude li sto posto spreman, no bitno je da bude s nama”, rekao je Dalić za Večernji list.

Kako se prvenstvo približava (ostalo je još nešto više od 87 dana), izbornik polako slaže konture momčadi i radi na popisu onih koji će predstavljati Hrvatsku na svjetskoj smotri u Rusiji. Jednako tako, proširio se i Dalićev stožer. Njegov novi pomoćnik je Dražen Ladić. On je bio velika želja izbornika, no nije sve išlo tako glatko.

“Sve to oko Ladića malo se oteglo, ali ja to razumijem. Ali ne mogu razumjeti pritisak koji se stvorio oko toga. Kada su me novinari zvali posljednjih mjeseci, uvijek su me prvo pitali samo za Ladića, a ne za Mandžu, Luku, Raketu… Nekad ne razumijem zašto svi želimo biti toliko negativni. Nije se reagiralo prebrzo, ali sukoba između mene i Saveza u vezi s Ladićem nije bilo”, pokušao je objasniti situaciju u stožeru izbornik Hrvatske.

Pitanje koje je teško izbjeći kada se govori o hrvatskoj reprezentaciji jest i brojka igrača iz domaćeg prvenstva. Dalić ističe kako bi volio da više igrača iz domaće lige bude aktivno u reprezentaciji, ali jednako tako kritički se odnosi prema politici klubova koji često radije posežu za stranim rješenjima.

“Kad govorimo o HNL-u, ja sam prvi koji propagira našu ligu i koji bi htio da je više reprezentativaca iz hrvatske lige. Ali, na nedavnom najvećem hrvatskom derbiju, između Dinama i Hajduka, od 20 igrača u polju njih samo osam bilo je iz Hrvatske. Prije mene brigu o domaćim igračima moraju voditi predsjednici klubova, sportski direktori, treneri”, pomalo kritičan i rezigniran bio je Dalić.

Za kraj novinare je zanimalo hoće li Dalić u nekoj budućnosti preuzeti neki od hrvatskih klubova te se tako okušati s onim najjačima klubovima domaćeg prvenstva. Podsjećamo Dalić je u tri navrata vodio hrvatske klubove (Varteks, Rijeku i Slaven Belupo). Ipak, izbornik Hrvatske sa sigurnošću je odbio takvu mogućnost i prilično uvjerljivo otkrio kako vidi svoju trenersku budućnost.

“Vjerojatno ne, jer nakon reprezentacije mislim odraditi još jedan dobar ugovor u inozemstvu, a onda ću u trenersku mirovinu. Ne mislim ovaj posao raditi još dugo, namjeravam se posvetiti obitelji i nekim drugim stvarima”, zaključio je izbornik razgovor prije puta u SAD.

Podsjetimo za kraj, Hrvatska u noći s petka na subotu igra susret s Peruom. Izravan prijenos moguće je pratiti na HRT 2 od 1:30 iza ponoći. Drugi susret s mini turneje, Hrvatska će odigrati u Dallasu, 27. ožujka u 4 ujutro po hrvatskom vremenu uz prijenos na drugom programu HRT-a.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});