fbpx

Damir Džumhur uspješan u prvom kolu kvalifikacija za Hamburg

Autor: Oslbođenje

HAMBURG - Damir Džumhur je danas savladao Michaela Linzera u prvom kolu kvalifikacija za ATP turnir u Hamburgu. Džumhur je meč dobio rutinski sa 2:0 (6:3, 7:5) u setovima.

Već na samom otvorenju meča, Damir Džumhur je napravio brejk ali je već u narednom servis gemu austrijski tenisač uspio vratiti brejk, pa je set bio dosta interesantan sve do rezultata 3-3, kada Džumhur pravi novi brejk, potom dobro servira, a onda još jednim brejkom rješava prvi set rezultatom 6:3.

Michael Linzer je 268. tenisač svijeta i nije ni u jednom momentu bio dovoljno kvalitetan protivnik da zaprijeti Džumhuru, no Bh tenisač je ponovo nakon što je napravio brejk i poveo sa 2:0 dozvolio svom protivniku da se vrati u meč. Potom su oba igrača dobro servirala sve do vodstva Džumhura rezultatom 6:5, kada je u odlučujućem servis gemu svog protivnika uspio napraviti brejk i dobiti set rezultatom 7:5 i meč rezultatom 2:0.

Naredni protivnik Džumhura u kvalifikacijama je Serhiy Stakhovsky, a dobije li i njega, plasirat će se u prvo kolo turnira u Hamburgu.

Autor: Oslbođenje

ZADNJE VIJESTI