fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DAVIS CUP: Hrvatska protiv Španjolske bez igrača iz Top 200

Autor: Sportnet.hr

OSIJEK - Hrvatski i španjolski teniski savezi danas su ITF-u prijavili sastave za predstojeće prvo kolo svjetske skupine Davis Cupa. Izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan objavio je popis na kojem su Franko Škugor, Nikola Mektić, Ante Pavić i Marin Draganja.

Hrvatska je rangirana kao treća najbolja reprezentacija na svijetu što je izniman uspjeh, no nedavno izgubljeno finale Davis Cupa u Zagrebu ostavilo je snažan trag na naše reprezentativce.

„Sastav s kojim smo u prošloj godini došli do finala desetkovan je ozljedama dok je kod drugih fizički i psihički umor uzrokovao nemogućnost sudjelovanja. Naši su najbolji tenisači vrsni profesionalci koji su Hrvatskoj dali puno i zato bih molio javnost da ima razumijevanja za njihovu trenutnu nemogućnost sudjelovanja na predstojećem natjecanju i daju punu podršku Škugoru, Mektiću, Paviću i Draganji. Ovi su momci itekako zaslužili da predstavljaju našu zemlju, već se godinama dokazuju na turnirima diljem svijeta i spremni su preuzeti odgovornost te dati sve od sebe za što povoljniji ishod.“

Iako su svi bili pozvani, objektivne okolnosti zaustavile su naše reprezentativce koje smo gledali u borbi protiv Argentine. „Marin Čilić vjerojatno najviše osjeća zamor nakon prethodnog poraza u finalu Davis Cupa čemu je posvjedočio i njegov nastup na Australian Openu i doista je zaslužio malo mira i priliku da se odmori i dobro pripremi. Bornu Ćorića još uvijek muči ozljeda koljena, a ozlijeđen je i Mate Pavić što mu onemogućuje nastup u Osijeku“, pojasnio je izbornik Krajan.

“Iskreno mi je žao što neću biti dio momčadi za predstojeći susret protiv Španjolske u Osijeku, ali u ovom trenutku nisam spreman i sigurno ne bih mogao dati ono što se od mene očekuje. Zbog kasnog završetka prethodne sezone pripreme za 2017. nisu bile optimalne, a očito je da je vrlo naporna prošla sezona ostavila posljedice kojih nisam bio ni svjestan, što se osjetilo i na mojim turnirskim nastupima.

Još jednom naglašavam da mi je igranje za reprezentaciju uvijek bila čast i zadovoljstvo te da sam se svaki put odazivao pozivu, osim ako u pitanju nisu bili zdravstveni razlozi. Sada je zapravo slična situacija i vrlo rado bih nastupio i u Osijeku, da se osjećam spremnim. Smatram se i dalje dijelom ove ekipe i bit ću veliki navijač naših tenisača protiv Španjolske”, poručio je Čilić.

S druge strane, španjolsku reprezentaciju koju je odabrala Conchita Martínez čine sljedeći igrači: Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut, Pablo Carreno Busta i Marc López.

„S obzirom da nas u Osijeku čeka prepuna dvorana, ali i nadaleko poznata slavonska srdačnost, znam da ćemo imati odličnu atmosferu u Gradskom vrtu, što će sigurno našim momcima biti dodatni, snažan motiv za žestoku borbu,“ zaključio je Željko Krajan.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});