fbpx

Debakl ispuhanih Vatrenih – U Elcheu doživjeli najteži poraz u povijesti

Autor: HTV

ELCHE - Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je natjecanje u Ligi nacija debaklom u Elcheu izgubivši od Španjolske sa 6:0, što je najteži poraz Vatrenih u povijesti.

Do sada najteži poraz doživjeli su u rujnu 2009. godine na Wembleyju u kvalifikacijama za SP 2010. izgubivši od Engleske 5:1. No, Furija je svjetskim doprvacima čestitala šesticom.

Golove za španjolsku vrstu zabili su Saul Niguez (24), Marco Asensio (33), Lovre Kalinić (35-ag), Rodrigo (49), Sergio Ramos (57) i Isco (70). Posebno je bio raspoložen Asensio, koji je nam je zabio dva gola, jer je Kalinić zatresao svoju mrežu nakon njegovog udarca, te upisao i dvije asistencije.

Španjolska je ovom utakmicom produžila niz bez domaćeg poraza u službenim utakmicama na 38 utakmica, ostvarivši pritom 34 pobjede. Španjolci su posljednji put izgubili službenu utakmicu kod kuće prije 15 godina i to od Grčke (0:1).

Hrvatska je odlično ušla u utakmicu i u prvih 20 minuta je imala dvije sjajne prilike koje su promašili Santini i Perišić, no potom je uslijedio potop i katastrofa nedostojna svjetskih doprvaka.

U 15. minuti Vrsaljko je sjajno ubacio na vrh peterca, a Santini je potpuno sam promašio gol. Tri minute kasnije Vrsaljko je ubacio još jednu sjajnu loptu, ovoga puta do Perišića čiji je udarac blokirao Carvajal. Prvi problemi počeli su u 19. minuti kada je do tada odlični Šime Vrsaljko napustio teren zbog ozljede koljena, a umjesto njega u igru je ušao Marko Rog.

Nažalost, uslijedio je neobjašnjiv pad i Hrvatska je od 24. do 35. minute primila tri gola. Vatreni su se raspali i već tada je bilo jasno kako je ova utakmica izgubljena, ne samo zbog rezultata već i zbog nemoći koju smo u tim trenucima pokazivali.

Prvi pogodak primili smo pomalo naivno u 24. minuti. Sergio Ramos je sjajnom dijagonalom uposlio Carvajala koji je ubacio u kazni prostor, a na loptu je naletio Saul Niguez i zakucao je glavom u mrežu postigavši pogodak u svom rodnom gradu. Na 2:0 je povisio Marco Asensio sjajnim udarcem s 20-ak metara. Samo dvije minute kasnije već je bilo 3:0, a ponovo je u naslovnoj ulozi bio Asensio. Napadač Real Madrid je ovoga puta opalio iskosa s 20 metara, lopta je pogodila vratnicu, odbila se u Kalinićeva leđa i završila u mreži. U sudačkoj nadoknadi među strijelce se mogao upisati i Rodrigu, ali je pucao pored gola.

No, u 49. minuti napadač Valencije nije promašio. Asensio ga je fantastičnom loptom gurnuo oči u oči s Kalinićem i Rodrigo je zabio hrvatskom vrataru kroz noge. Potop se nastavio u 57. minuti kada je Asensio ubacio iz kornera, a Ramos zabio za 5:0. Nažalost, La Roja nije na tome stala, pa se u 70. minuti među strijelce upisao i Isco. Do kraja utakmice mogli smo primiti i sedmi gol, no Kalinić je i nešto obranio.

La Roji je ovo druga pobjeda u skupini 4 nakon što je u subotu u Londonu porazila Englesku (1:2) i nakon dvije utakmice ima šest bodova istaknuvši tako glavnu kandidaturu za prvo mjesto, dok će Hrvatska i Engleska u međusobnim susretima razriješiti pitanje tko će preseliti u niži rang natjecanja.

Pobjednik skupine će izboriti nastup na Final Fouru Lige A, dok će najslabije ekipe iz svake od četiri skupine preseliti u niži rang natjecanja, Ligu B.

Idući nastup Hrvatska ima 12. listopada kada će na praznoj Rujevici ugostiti Englesku.

Španjolska – HRVATSKA 6-0 (Saul Niguez 24, Asensio 33, Kalinić 35-ag, Rodrigo 49, Ramos 57, Isco 70)

LJESTVICA:

1. Španjolska 2 2 0 0 8-1 6
2. Engleska 1 0 0 1 1-2 0
3. HRVATSKA 1 0 0 1 0-6 0

Raspored utakmica:
HRVATSKA – Engleska (12. listopada, Rujevica)
Španjolska – Engleska (15. listopada, Sevilla)
HRVATSKA – Španjolska (15. studenog, Zagreb)
Engleska – HRVATSKA (18. studenog, London)

Autor: HTV

ZADNJE VIJESTI