fbpx

DRUGA LIGA JUG: Kupres i Turbina stižu u goste vodećem dvojcu, Duvnjaci se spuštaju na more

Autor: Danijel Ivanković

KONJIC - Drugoligaši će na jugu igrati utakmice 25. Kola, a vodeći dvojac će ugostiti Kupresa, odnosno Turbinu. Igman i Brotnjo ulaze bodovno izjednačeni u završnih šest kola, a momčad iz Konjica je u prednosti s obzirom na bolji međusobni skor.

Oni će ovog vikenda ugostiti sastav Kupresa protiv kojeg su jesenas u gostima slavili s visokih 5:0, pa iako je Kupres u ovom dijelu sezone definitivno kvalitetniji nego u onom uvodnom dijelu sve izuzev sigurne pobjede domaćina predstavljalo bi iznenađenje.

Teži zadatak objektivno čeka Čitlučane, jer na Barama gostuje petoplasirana Turbina, koja je u prvom dijelu sezone sa 2:0 pobijedila Brotnjo, pa je i to dodatni motiv igračima Romea Šapine da pruže svoj maksimum i dođu do jubilarne brojke od 50 osvojenih bodova u ovoj sezoni.

Trećeplasirani Tomislav zaostaje 3 boda za vodećim dvojcem, pa je gostovanje kod Neuma za njih od iznimne važnosti, jer u slučaju trijumfa zadržavaju korak s vodećima, dok u slučaju poraza njihove šanse bivaju znatno umanjene.

Sve bolji Gruđani, koji su bez poraza u posljednjih pet nastupa (iako su u tom razdoblju igrali i sa vodećim dvojcem), u ulozi favorita dočekuju Slogu iz Uskoplja, koja je pak na četiri proljetna gostovanja ugrabila samo bod što dovoljno domaćinima pruža nadu u novi trijumf.

Osokoljena pobjedom protiv Brotnja Kamešnica će u goste Stocu, a zanimljiv sraz nas očekuje i u Livnu gdje se sastaju domaći Troglav i jedina neporažena momčad ovog proljeća, a to je momčad Posušja. Gosti svakako žele produžiti taj niz, ali i Livnjaci zaustaviti svoju crnu seriju od samo jednog osvojenog boda u četiri zadnja nastupa.

Blagaj još uvijek gaji nadu u opstanak, a prvi preduvjet tome je domaća pobjeda nad Ramom. Još će igrati Klis i Šujica i tu je objektivno domaćin u ulozi favorita.

Parovi 25. Kola:
Grude – Sloga, Igman – Kupres, Brotnjo – Turbina, Blagaj – Rama, Troglav 1918 – Posušje, Neum – Tomislav, Klis – Šujica, Stolac – Kamešnica.

Poredak:
Igman i Brotnjo 47, Tomislav 44, Grude 41, Turbina 39, Posušje 35, Sloga 34, Rama 33, Neum 32, Troglav 1918 31, Klis i Kamešnica 30, Kupres 28, Blagaj 22, Šujica 21, Stolac 20 bodova.

Autor: Danijel Ivanković

ZADNJE VIJESTI