fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Durant donio Warriorsima pobjedu za 3-0 u NBA finalu

Autor: ScSport.ba

CLEVELAND - Golden State Warriorsi su poveli 3-0 u finalnoj seriji NBA lige jer su savladali Cleveland Cavalierse na gostovanju rezultatom 110:102.

Kao što je i bilo najavljeno, u tim Golden Statea se vratio Andre Iguadala koji je bio povrikeđen i koji je dosta nedostajao Warriorsima posebno u seriji protiv Houstona.

Cleveland je mnogo bolje otvorio meč sa Warriorsima i već su oko polovine prve četvrtine imali deset poena prednosti. Igrači Golden Statea su bili dosta nervozni, bilo je obostranih tehničkih Tristanu Thompsonu i Dreymomdu Greenu, a problem za aktuelnog šampiona je i što je Steph Curry dobio dvije rane lične greške.

Cleveland se na početku druge četvrtine lako odlijepio serijom 6-0. Domaći tim je nastavio igrati odličnu obranu i praviti poene u tranziciji pa su se opet popeli na osam poena razlike što je natjeralo Stevea Kerra da traži već drugi time-out u drugom periodu.

Cavsi su nastavili slično i poslije jedne trojke Kevina Lovea na četiri minuta do poluvremena su imali do tada najvećih +13.

Djelovalo je da će do kraja poluvremena Cleveland imati i ubjedljivije vođstvo, ali je Kevin Durant uspio vratiti Golden State koliko-toliko u utakmicu. On je postigao 24 poena u prvom poluvremenu uz šut iz igre 7-10. Trojkom u posljednjoj sekundi, koju je pogodio u lice Larryju Nanceu, Durant je smanjio na 58:52.

U trećoj četvrtini je Golden State počeo mnogo bolje i već je u tri minuta imao seriju 13-3. Warriorsi su napravili pet poena viška što je natjeralo Tyronea Luea da traži time-out.

Cleveland je imao odgovore, posebno su u odbrani uspjevali parirati, a u napadu su dobri bili Rodney Hood i JR Smith. U toku treće četvrtine je Steph Curry otišao u svlačionicu. On ima svega četiri poena u tom momentu, sa šutem iz igre 1-11.

Rodney Hood postaje sve važniji igrač na početku četvrte četvrtine za Cavse. On je odličan defanzivno, a i pogodio je za prvo vodstvo Clevelanda posle dugo vremena na startu posljednje dionive. Bilo je 87:86.
Nastavila se rezultatska klackalica i timovi uglavnom nisu pravili veću prednost. Na obje strane su odbrane bile veoma jake pa je sredinom posljednje četvrtine bilo 94:93 za Golden State.

LeBron James je inače došao tokom četvrte četvrtine do triple-doublea. To mu je deseti triple-double u finalima NBA lige i po tome je ubjedljivo najbolji u povijesti.

Na tri minuta do kraja je opet bilo pola koša prednosti da Golden State, a u tom momentu se konačno probudio Steph Curry. Najprije je pogodio za dva, a zatim konačno i prvu trojku poslije devet promašaja. Bilo je 101:97, ali je zatim poslije ofanzivnog skoka LeBron James trojkom vratio na minus 1.

Slijedio je napad u kom je Kevin Durant pogodio trojku iz ogromne udaljenosti za 106:100 na 50 sekundi do kraja. Poslije toga Cavaliersima nije bilo povratka u meč.

Durant je bio ubjedljivo najbolji igrač Warriorsa sa 43 poena i 13 skokova, a šut iz igre mu je bio 15-23. Steph Curry je ubacio 11 poena. U Clevelandu je LeBron James imao 33 poena, uz 11 asistencija i 10 skokova, a Kevin Love je dodao 20.

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});