fbpx

Džanan Musa u veljači naredne godine dobija hrvatsko sportsko državljanstvo

Autor: Sportsport.ba

ZAGREB - Sportski direktor Cedevite Matej Mamić danas je bio gost emisije na Areni Sport posvećenoj košarci, gdje je najavio da će Musa u veljači 2018. godine dobiti hrvatsko sportsko državljanstvo.

Razlog zbog kojeg će Musa dobiti hrvatsku putovnicu je taj što bi u tom slučaju mogao nastupati kao domaći košarkaš u prvenstvu Hrvatske, a time otvoriti Cedeviti prostor za još jednog stranca.

Džanan Musa je u Cedevitu stigao prije tačno tri godine iz sarajevskog Koša nakon fenomenalno odigranog Europskog prvenstva za kadete na kojem je prosječno bilježio 23 koša po utakmici. Naravno, ne treba napominjati da je Bosna i Hercegovina na tom prvenstvu osvojila zlatnu medalju.

Iz godine u godinu, Musa je postajao sve bitniji član najboljeg hrvatskog košarkaškog kluba, za koji u ovoj sezoni prosječno bilježi 15.5 koševa po utakmici u ABA ligi.

Džanan Musa je standardni član A reprezentacije Bosne i Hercegovine i, uprkos tome što je jedan od najmlađih u ekipi, već važi za predvodnika našeg nacionalnog tima.

Autor: Sportsport.ba

ZADNJE VIJESTI