fbpx

Europsko prvenstvo U21 – U finalu Njemačka i Španjolska

Autor: Andrija Kačić Karlin

Njemačka je u prvom polufinalnom susretu nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedila Englesku 4-3 nakon što je susret završio 2-2, dok je Španjolska porazila Italiju 3-1.

Nogometaši Njemačke i Španjolske izborili su plasman u finale Europskog U-21 prvenstva koje se održava u Poljskoj.

Njemačka je u prvom polufinalnom susretu nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedila Englesku 4-3 nakon što je susret završio 2-2, dok je Španjolska porazila Italiju 3-1.

Mladi ‘elf’ i ‘Gordi albion’ odigrali su sjajnu utakmicu sa četiri gola i nizom prilika na obje stane. Povela je Njemačka u 35. minuti golom Davida Selkea, no Englezi su u nastavku susreta okrenuli rezultat golovima Demaraia Graya (41) i Tammyja Abrahama (50). Izjednačio je Felix Platte u 70. minuti. Do kraja utakmice njemačka vrsta je imala bolje prilike za treći pogodak, no Jordan Pickford se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana.

Kako u produžetku nije bilo golova, pitanje pobjednika je razriješeno udarcima s bijele točke. Nijemci su bili uspješniji postigavši četiri gola (Arnold, Philipp, Meyer, Amiri), dok su Englezi zabili tri gola (Baker, Chilwell, Ward-Prowse). Njemački vratar Julian Pollersbeck je obranio udarce Redmondu i Abrahamu, dk je s druge strane Pickford obranio udarac Gerhardtu.

U drugom dvoboju Španjolci su pobijedili Italiju 3-1 izborivši treće finale na zadnja četiri turnira. Junak utakmice bio je veznjak Atletico Madrida Saul Niguez koji je upisao ‘hat-trick’. Niguez je zabio golove u 53. minuti, 65. i 74. Pogodak za Italiju postigao je Federico Bernadeschi u 62. minuti. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 58. minuti kada je talijanski veznjak Roberto Cagliardini isključen zbog drugog žutog kartona.

Finale je na rasporedu 30. lipnja u Krakovu.

Njemačka je do sada samo jednom slavila u ovom uzrastu i to 2009. dok su Španjolci četiri puta bili prvaci.

Autor: Andrija Kačić Karlin

ZADNJE VIJESTI