fbpx

Fejzić briljirao, Metalleghe došao do povijesne pobjede na Bilinom polju

Autor: ScSport.ba

ZENICA - U prvoj utakmici nove sezone BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, Metalleghe je na gostovanju na Bilinom polju savladao Čelik rezultatom 1:3.

Odlična prilika za Čelik viđena je na početku utakmice, točnije u šestoj minuti. Pezer je ušao u šesnaesterac, ali je Stakić blokirao njegov udarac na vrijeme. Samo dvije minute poslije Brković se odlično snašao u protivničkom šesnaestercu, no Fejzić je sjajno obranio.

Novu veliku šansu Čelik je imao u 13. minuti. Marin Popović je izašao na Fejzića, ali golman Metalleghea još jednom je sjajno intervenirao. Sakan je pokušao u 19. minuti sa 25 metara, ali lopta je otišla preko gola. Marin Popović je nakon toga sve lijepo uradio, a lopta je na kraju završila u rukama Fejzića.

Selimović je izblokiran u dobroj situaciji u 26. minuti, a nakon toga Salčinović je šutirao preko gola. Na drugoj strani Haurdić je sve dobro uradio u 30. minuti, no loše je šutirao. U 44. minuti Jusić je oborio Popovića, a Dujaković je pogodio sa bijele tačne za 0:1.

Odmah na početku drugog poluvremena Nebojša Popović je imao veliku šansu, ali njegov udarac otišao je preko gola. Stopostotnu priliku na drugoj strani samo minutu poslije imao je Haurdić, no zaustavio ga je Fejzić. Velika greška odbrane Čelika desila se u 52. minuti, nakon čega je Bibić dva puta pokušao, ali je blokiran, a zatim Sakan je šutirao preko gola.

Čelik se vratio u igru u 59. minuti, a glavom je pogodio Brković. U nastavku pokušavali su Radulović i Popović, ali promjene rezultata nije bilo. Veliku šansu Čelik je imao u 82. minuti, međutim Markoviću je odbranio Fejzić. Minutu poslije Nebojša Popović postigao je pogodak na asistenciju Duraka i doveo Metalleghe u novo vodstvo.

Čelik je mogao do izjednačenja u 86. minuti, međutim Brković je šutirao ravno u Fejzića. Nedugo nakon toga, točnije u 89. minuti Dujaković je postigao svoj drugi gol za 1:3 i tako riješio utakmicu, te je Metalleghe došao do povijesne prve pobjede u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Čelik – Metalleghe 1:3

ČELIK: Bukvić, Hrkać, Jusić, M. Popović, Salčinović, Brkovć, G. Popović, Pezer, Hećo, Marković, Haurdić.

METALLEGHE: Fejzić, Benović Bibić, Kovač, Karađuz, Selimović, Dujaković, Sakan, Stakić, Pezo, N. Popović.

Autor: ScSport.ba

ZADNJE VIJESTI