fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Fiorentina na krilima hrvatskog dvojca skinula skalp vodećem Juventusu

Autor: Sportnet.hr

FIRENZA - Nogometaši Fiorentine na hrvatski su pogon u 20. kolu Serie A došli do pobjede protiv aktualnih prvaka, nogometaša Juventusa. Ključne su poteze u pobjedi 2:1 odigrali hrvatski reprezentativci Nikola Kalinić i Milan Badelj...

Serie A ponovno je zanimljiva! Nogometaši Fiorentine na svom su stadionu Artemio Franchi srušili Juventus i pomogli pratiteljima Romi i Napoliju da se približe aktualnim prvacima. Fiorentina je dobar dio susreta bila bolja momčad i na kraju je zasluženo slavila.

Bilo je pitanje trenutka kada će Juventus kapitulirati s obzirom na način kako su Viole otvorili utakmicu, u početnih 20 minuta Juventus je teškom mukom izlazio iz vlastitog šesnaesterca. Dva je solidna pokušaja imao raspoloženi Vecino, u sedmoj minuti njegov udarac brani Buffon, tri minute kasnije pogađa spojnicu, ali s vanjske strane.

Tek u završnici prvog dijela kapitulirala je obrana Juventusa. Do lopte su došli Nikola Kalinić i Bernardeschi, potonji pravovremeno šalje loptu u prostor za hrvatskog napadača koji iskosa s desne strane prizemnim udarcem matira Buffona za zasluženo vodstvo domaćina. Kalinić je u svakom od posljednja tri susreta s Juventusom tresao mrežu.

Na samom početku drugog dijela ponovno prijeti Fiorentina, nakon pogreške gostiju lopta dolazi do Kalinića no ovog puta Buffon i Bonucci uspijevaju ga blokirati.

Nakon manje od deset minuta igre u nastavku Viole dolaze do drugog gola. Veći dio posla odradio je Badelj, poslao je duboku loptu s 25 metara prema Juventusovom golu, na nju je natrčao Chiesa i prevario Buffona, lopta ulazi drugi put u Juventusovu mrežu. Iako je službeno pogodak dodijeljen Chiesi naknadno je utvrđeno kako nije dirao loptu, pogodak je postigao Badelj.

Vrlo brzo vraćaju se Torinezi u igru, u gužvi u petercu Fiorentine najbolje se snašao Gonzalo Higuain i smanjio na 2:1. Pola sata prije kraja u igru je ušao Marko Pjaca umjesto Sturara, bio je raspoložen za igru, ali kao ni Mario Mandžukić, kojem je Allegri dao posljednjih deset minuta, nije uspio zatresti mrežu Tatarusanua.

Najbliže izjednačenju Juventus je bio u sudačkoj nadoknadi, sve je dobro napravio Dybala, izašao je pred Tatarusanua i poslao loptu daleko preko gola. Hrvoje Milić pobjedu je Fiorentine odgledao s klupe.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});