fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FK SARAJEVO: Materijalnu štetu su pričinili neodgovorni pojedinci

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nakon nedavnog vječitog derbija na stadionu Grbavica na kojemu su navijači Sarajeva pričinili materijalnu štetu na sjevernoj tribini, danas se priopćenjem za javnost oglasio FK Sarajevo.

Priopćenje Vam prenosimo u cijelosti:

“Povodom nemilih dešavanja na tribinama stadiona ‘Grbavica’ na proteklom sarajevskom derbiju između FK Željezničar i FK Sarajevo, Fudbalski klub Sarajevo izdaje priopćenje za javnost.

Cijeneći svaku aktivnost, koja za cilj ima poboljšanje infrastrukture, jednog od višegodišnjih, glavnih problema bosanskohercegovačkog nogometa, te znajući koliko je potrebno napora da se kvalitetno okonča infrastrukturni projekt, obzirom na vlastita iskustva sa Trening centrom FK Sarajevo u Butmiru, izražavamo žaljenje za materijalnom štetom koja je učinjena od strane manjeg broja neodgovornih pojedinaca.

Veliki broj naših navijača je na utakmicu došao sa primarnim ciljem da pruži podršku voljenom klubu na prvom susretu u novoj sezoni. Isključivo zajedničkim djelovanjem klubova, navijača i Saveza, nova sezona elitnog ranga bh. nogomet može postati prepoznatljiva u regiji i biti istinski kvalitetna i atraktivna za publiku, medije i sponzore, što je, vjerujemo zajednički cilj.

U skladu sa važećim pravilnicima NS/FS BiH, FK Sarajevo će nadomjestiti FK Željezničar nastalu štetu u sektoru na tribini ‘Sjever’ stadiona ‘Grbavica’ sa kojeg su navijači našeg Kluba promatrali utakmicu.”

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});