fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Danijel Ivanković

FOTO: Oživljavanje nogometa u Kočerinu – preuređenje SC “Lipovice” i početak Omladinske škole HNK Mladost

Autor: D. Ivanković

KOČERIN - Sukladno ranijim najavama ovog ljeta je sa radom otpočela Omladinska škola HNK Mladost - Široki Brijeg, te na igralištu SC "Lipovice" u Kočerinu gotovo svakodnevno trenira 60-tak dječaka! Uglavnom je riječ o dječacima iz Kočerina, te okolnih mjesta koja gravitiraju ovom području, a kao što su prvenstveno Ljubotići, Privalj ili Dužice.

Kako su nam kazali iz Uprave HNK Mladost javljaju se i roditelji djece iz udaljenijih mjesta, pa se i na ovaj način potvrđuju svi pozitivni komentari i glasine kada je riječ o spomenutom sportskom kolektivu, koji je utemeljen prošlog ljeta, a već u prvoj sezoni djelovanja prva momčad je izborila plasman u viši rang natjecanja.

Pokretanje Omladinskog pogona samo je nadogradnja cijelog, očigledno jako dobro osmišljenog projekta, a što se tiče prve momčadi oni, kako čujemo, ni u Drugoj ligi ne žele biti samo “promatrači”, odnosno jedno ljeto “otplesati”, pošto imaju puno ozbiljnije namjere nego što se to do sada mislilo.

kocerin1-16072016

Prioritet kluba u sezoni 2016/17. ipak je udaranje čvrstih temelja u radu Omladinske škole, pa se i ovom prilikom zainteresirana djeca i njihovi roditelji pozivaju da se priključe, a za sve potrebne informacije mogu se obratiti putem Facebook stranice (službena web stranica kluba je upravo u izgradnji) ili putem službenog maila kluba: [email protected].

U toj prvoj sezoni s djecom će raditi 2-3 nogometna trenera, klub će se s omladinskim selekcijama natjecati u odgovarajućim ligama, iako još nije definirano hoće li mlađe kategorije svoje službene utakmice igrati na igralištu SC “Lipovice” ili poput seniorske momčadi na igralištu SC-a “Musa-Karačić” na Mostarskom Blatu.

Na igralištu SC “Lipovice” ovih dana uvelike se obavljaju određeni zahvati što najbolje dočaravaju naše fotografije, te ovaj teren dobija jedno sasvim novo ruho. Kočerinjani su zbog svoje djece oduševljeni cijelom pričom, te kako ističu riječ je o najvećem poslijeratnom projektu u ovoj, ponajvećoj Mjesnoj zajednici Grada Širokog Brijega, a koja je nažalost svih ovih godina bila dobrano “uspavana” i zapuštena.

kocerin2-16072016

U HNK Mladost vjeruju kako će njihov projekt u predstojećem razdoblju naići na još plodnije tlo kod lokalnih gospodarstvenika i ostalih potencijalnih sponzora, a kako kažu svaka pomoć im je dobrodošla da bi se jedna ovako pozitivna sportska priča nastavila i u narednim mjesecima i godinama.

Autor: D. Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});