fbpx
FOTO: Ante Barbarić

FOTO: Pero Stojkić podigao pokal za prvaka, medalju dobio i Dragan Čović

Autor: A. Barbarić

MOSTAR - Pero Stojkić, kapetan HŠK Zrinjski ispred svojih suigrača podigao je na stadionu „Pod Bijelim brijegom“ u Mostaru pokal za prvaka Bosne i Hercegovine, koji mu je uručio Elvedin Begić, predsjednik Nogometnog saveza BiH, piše Anadolija.

Nakon što su preuzeli pokal i medalje za zasluženu titulu popularno zvani „plemići“ sa svojim navijačima, i pored nevremena u Mostaru, proslavili su veliki uspjeh, jer su po četvrti put postali državni prvaci.

HŠK Zrinjski prvak 160520163

Vrijedi istaći i da je medalju za nogometnog prvaka BiH dobio i Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH. Iz Uprave Zrinjskog “neobičan potez” obrazložili su istakavši da je Čović primio medalju „zbog nesebične podrške klubu“.

Zrinjski je u posljednjoj utakmici 30. kola Premijer lige BiH pobijedio Slobodu, rezultatom 2:1, potvrdivši prvo mjesto na ljestvici sa 69 bodova, sedam više od viceprvaka iz Tuzle.

Domaćin je poveio već u 7. minuti zgoditkom Nemanje Bilbije. Četiri minute kasnije sudac Grbić bio je primoran nakratko prekinuti meč zbog upotrebe pirotehnike od strane domaćih navijača. U 18. minuti nadomak pogotku je Anes Haurdić koji se nije snašao pred golom domaćina. Potom je na drugoj strani pokušao Jasmin Mešanović, da bi u finišu prvog poluvremena pogodak za sigurnih 2:0 postigao Oliver Petrak.

HŠK Zrinjski prvak 160520165

Na prvu priliku u nastavku čekalo se 15 minuta, ona se ukazala Jasminu Mešanoviću koji ni ovog puta nije uspio savladati Azira Muinovića. Kazna za promašaj uslijedila je u 78. minuti kada je utješni pogodak za goste postigao Mersudin Ahmetović iz kaznenog udarca.

Zrinjski – Sloboda 2:1

MOSTAR – Stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru. Gledatelja: 3.000. Sudac: Zoran Grbić (Prijedor). Strijelci: 1:0 Bilbija (7.), 2:0 Petrak (40.), 2:1 Ahmetović (78.). Žuti kartoni: Stojkić (Zrinjski).

ZRINJSKI: Vasilj, Tomić, Čolić, Todorović (od 74. Filipović), Stojanović (od 66. Stojkić), Mešanović, Petrak, Laštro, Katanec, Zakarić, Bilbija. Trener: Vinko Marinović.

SLOBODA: Muminović (od 66. Pirić), Salihović, Lakičević, Pršeš, Haurdić (od 34. Ćosić), Ivetić, Sarić (od 62. Musić), Govedarica, Ahmetović, Todorović, Veselinović. Trener: Husref Musemić.

Autor: A. Barbarić

ZADNJE VIJESTI