fbpx

GOŠK ispustio pobjedu na Piroti, “Faraoni” ponovno usamljeni na vrhu

Autor: Dnevno.ba

GRAČANICA - U utakmicama 23. Kola Prve lige FBiH postignuta su 22 zgoditka, a jedna od dvije najučinkovitije utakmice odigrana je u Gračanici gdje je Bosna iz Visokog s 3:1 savladala domaće Bratstvo, pa su tako "Faraoni" ponovno usamljeni na vrhu poretka s 42 osvojena boda. Strijelci za slavlje u Gračanici bili su Amar čabaravdić, Adnan Hodžić, te Fahrudin Kovač, dok je počasni gol za domaće u završnici susreta postigao Kuduzović.

Derbi susret Travnika i GOŠK-a završio je s neodlučenih 1:1, a za dva preostala boda više mogu žaliti gosti s obzirom da su puni plijen ispustili u 86. minuti kada je “Vezirima” taj jedan bod osigurao Zaimović. Strijelac za popularne “Lavove” bio je Mirsad Ramić još u 18. minuti utakmice.

Korak s vodećima definitivno je uhvatio i Rudar iz kaknja ostvarivši domaću 2:0 pobjedu nad Čapljinom. Muamer Vila je već u 2. minuti postigao vodeći, a a strijelac za konačnih 2:0 u nastavku susreta bio je Aldin Dino Hajdarović, koji je nakon toga zaradio i crveni karton.

U Orašju je istoimeni domaćin sa 2:0 dobio posljednjeplasiranu momčad Novog Travnika golovima Zorana Brkovića u 11. i Milana Novakovića u 72. minuti, dok je u Banovićima domaća Budućnost s minimalnih 1:0 bila bolja od Goražda. Taj jedini gol zabio je Šehić u 10. minuti susreta.

Jedinstvo iz Bihaća je također sve bliže vrhu, a Bišćani su ovog vikenda zabilježili domaću 3:1 pobjedu nad Zvijezdom iz Gradačca. Topić je u 9. minuti zabio vodeći gol, zatim je Anes Nuspahić golom iz kaznenog udarca u 59. minuti udvostručio prednost da bi “Zmajevi” desetak minuta prije kraja smanjili pogotkom Huseinbašića, a konačnih 3:1 postavio je Hamzić u 84. minuti.

Najuvjerljiviji u 23. Kolu bili su Velež i Radnički. Mostarci su u Vrapčićima s 3:0 pobijedili Slogu, a sa dva zgoditka se istakao Brandao. Denis Zvonić je dodao taj treći gol iz kaznenog udarca, dok je Radnički u Lukavcu istim rezultatom pobijedio Bosna Semu (dva gola Stefana Udovičića, jedan Danijala Aljukića).

Rezultati 23. Kola:
Travnik – GOŠK 1:1, Bratstvo – Bosna V. 1:3, Radnički – Bosna Sema 3:0, Velež – Sloga 3:0, Orašje – Novi Travnik 2:0, Jedinstvo – Zvijezda 3:1, Rudar – Čapljina 2:0, Budućnost – Goražde 1:0.

Poredak:
Bosna V. 42, Travnik 40, GOŠK i Rudar 39, Orašje 37, Sloga 35, Bratstvo i Jedinstvo 34, Zvijezda 33, Budućnost 31, Goražde i Velež 30, Čapljina 28, Radnički 27, Bosna Sema 22, Novi Travnik 9 bodova.

Parovi 24. Kola:
Bosna Sema – Rudar, Bosna V. – Radnički, Sloga – Travnik, GOŠK – Jedinstvo, Zvijezda – Bratstvo, Čapljina – Budućnost, Novi Travnik – Velež, Goražde – Orašje.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI