fbpx

Hoće li karate donijeti prvu olimpijsku medalju u Bosnu i Hercegovinu?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Povodom obilježavanja 50 godina postojanja Univerzitetskog karate kluba „Bosna“ Sarajevo, te učešća karate reprezentacije Bosne i Hercegovine na Europskom karate prvenstvu u Turskom gradu Koaceli od 4. do 7. svibnja 2017. godine u Ministarstvu civilnih poslova BiH boravili su predstavnici Karate saveza BiH, predstavnici UKK Bosna, reprezentativci BiH u karateu, te gosti iz reprezentacija Makedonije i Srbije.

Predstavnici karate sporta u BiH naglasili su da su naredne olimpijske igre u Tokiju prilika da se osvoji olimpijska medalja.

„Naš cilj da medalja dođe u BiH, a ako to bude i netko iz regije onda ćemo svi zajedno slaviti. BiH je uvijek imala vrhunske sportaše i to je garant uspjeha“ – poručio je izbornik seniorske karate reprezentacije BiH Suad Ćupina.

Predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH, pomoćnik ministra Suvad Džafić i savjetnik ministra za sport Sabahudin Topalbećirević, naglasili su da Ministarstvo općenito podržava sport i sportaše te da će u okviru nadležnosti ove institucije pomoći Karate savezu BiH da ostvari dobar rezultat kako pjedinačno tako i ekipno.

Član predsjedništva Karate saveza Denis Muhović informirao je prisutne da savez ima ogromih problema kada je riječ o financiranju te apelirao da u budućnosti oblast financiranja Sportskih saveza i vrhunskog sporta uredi na najbolji mogući način.

Slavenko Bajić, selektor seniorske reprezentacije Crne Gore i Blagoj Atanasov, sportski direktor Karate saveza Makedonije prenijeli su iskustava u oblasti sporta i karatea u svojim zemljama istakavši način i modele financiranja.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI