fbpx

Hrgović i Habazin briljirali u Areni, Mansour nokautiran u trećoj rundi

Autor: Sportnet.hr

ZAGREB - Filip Hrgović osvojio je WBC pojas pobjedom pred svojim navijačima u Areni Zagreb gdje je nokautom u trećoj rundi svladao Amira Mansoura. Sjajna je bila i Ivana Habazin koja je pobjedom odlukom sudaca protiv Gifty Amanue obranila IBO pojas.

Amir Mansour nije imao šanse protiv Filipa Hrgovića. WBC internacionalni pojas je u vlasništvu hrvatskog boksača koji je u Areni, prvi put u profesionalnoj karijeri boksajući pred svojim navijačima, upisao uvjerljivu pobjedu.

Niti pune tri runde, krajem treće Mansour je drugi put završio na podu i priči je bio kraj. Hrgović je dominirao, Amerikanac je tu i tamo bacio neki opasan, ali neprecizan udarac i sve je vodilo prema brzom završetku.

46-godišnji Mansour, niži i lakši od Hrgovića, prijetio je uoči borbe i vjerovao u pobjedu, imao je iza sebe dosta jakih protivnika, ali Hrgovića to nije impresioniralo i rutinski je odrađivao posao.

Prva runda već je otišla na stranu Hrgovića, imao je kontrolu i nije primio nijedan udarac dok je s druge strane uputio nekoliko težih udaraca koji ipak nisu dovoljno uzdrmali Mansoura.

Problemi za vremešnog Amerikanca krenuli su u drugoj rundi. Tu je Hrgović krenuo snažnije, a u trećoj rundi dva puta je Mansour kleknuo. Prvi put na odlične kombinacije Hrgovića, a drugi put nakon što je već bio pošteno uzdrman i samo se čekalo kada će pasti.

Nakon tog drugog odbrojavanja i Mansour je pokazao sucu da ne može nastaviti te je Hrgović pred oduševljenim navijačima osvojio svoj prvi pojas.

Hrgović je pokazao da može boksati protiv puno boljih boraca od Mansoura i za očekivati je kako će sljedeća borba biti još teža. Mansour je prvi korak prema onim boljim i opasnijim borcima.

Večeras je u akciji bila i Ivana Habazin koja je branila titulu svjetske prvakinje po IBO verziji u srednjoj kategoriji, protivnica joj je bila Gifty Amanue iz Gane s kojom je Habazin odboksala svih deset rundi i jednoglasnom odlukom sudaca slavila. Habazin je dominirala borbom i zasluženo odnijela pobjedu.

Večer u zagrebačkoj Areni tako je u glavnim borbama prošla sjajno za hrvatske predstavnike, a budućnost je svakako svijetla i možemo očekivati još veće spektakle.

Autor: Sportnet.hr

ZADNJE VIJESTI