fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hrvatska u završnici slomila Bjeloruse za potvrdu osmine finala

Autor: Sportnet.hr

ROUEN - Hrvatska rukometna reprezentacija uspješno je preskočila i treću prepreku na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Nakon Saudijske Arabije i Mađarske, srušena je i Bjelorusija, a ovom pobjedom Hrvatska je potvrdila mjesto u osmini finala i to vrlo vjerojatno s jedne od prve dvije pozicije...

Još jedan susret s dosta oscilacija, ali isto tako i dvoboj u kojem je Hrvatska imala vrlo dobrih razdoblja igre tijekom kojih su Bjelorusi izgledali nemoćno. U prvom poluvremenu briljirao je Luka Cindrić, u drugom je odličan bio Domagoj Duvnjak, sasvim dovoljno za Bjeloruse koji su u teškoj situaciji po pitanju prolaza u osminu finala.

Hrvatska je u susret protiv Bjelorusije ušla s jasnom idejom, pokušati igrati što brže i dinamičnije kako bi iskoristila tu svoju prednost. Bjelorusi ipak više vole igru na postavljene obrane bez puno jurnjave i Hrvatska je upravo to htjela izbjeći.

Od početka napad je funkcionirao prilično dobro i to zahvaljujući fantastičnom Luki Cindriću koji je odigrao briljantno prvo poluvrijeme tijekom kojeg je postigao osam pogodaka iz isto toliko pokušaja i tome dodao i pet asistencija.

S druge strane problem se javljao u obrani koja nije bila na najvišoj razini, Bjelorusi su dosta lako dolazili do čistih pozicija za šut te su tako spriječili Hrvatsku da se još značajnije odvoji već nakon prvih pola sata igre.

Kao u još dvije utakmice danas, Hrvatska je također prvu značajniju prednost ostvarila odvajanjem na 5:2 serijom golova Zlatka Horvata, Luke Stepančića i Manuela Štrleka te nakon toga više nije ispuštala prednost.

Bjelorusi pod dirigentskom palicom Puhouskog održavali su se na gol-dva zaostatka, a u zadnjih deset minuta prvog dijela s dva gola Luke Cindrića i jednim Manuela Štrleka Hrvatska je napravila novih 3:0, otišla na 16:12 i do odmora održavala značajniju prednost.

Na poluvremenu je na semaforu stajalo 18:15, a u drugi dio Željko Babić ušao je na golu sa Stevanovićem nakon što je Filip Ivić skupio samo tri obrane u prvom dijelu.

Ulazak u drugi dio nije bio dobar, Bjelorusija je uspjela smanjiti zaostatak na 19:18, dosta problema stvarao je na crti Karalek i Bjelorusija je dobila priliku i za izjednačenje i to prije polovice drugog dijela. Vratnica je bila na hrvatskoj strani nakon pokušaja s krila Jurinoka, na drugoj strani odmah je zabio Duvnjak i Bjelorusija je propustila priliku.

15 minuta prije kraja Hrvatska je ostala i bez Luke Šebetića koji je prestrogo zaradio izravni crveni karton, ali Duvnjak je držao Hrvatsku u prednosti i Bjelorusi nisu imali rješenje za njega.

Tek na deset minuta do kraja susreta i nakon tri hrvatska uzastopna pogotoka, prednost je narasla ponovno na ugodnih plus četiri i moglo se lakše disati. Bjelorusi su praktički 20 minuta u drugom dijelu opasno prijetili, no nisu došli do potpunog povratka u susret.

U završnici se Hrvatskoj otvorilo, serijom 5:0 pobjegla je na 28:22 i priči je bio kraj. Završilo je 31:25, rezultatski lakše nego što je to na parketu bilo.

U hrvatskim redovima Cindrić je ostao na osam golova, a Zlatko Horvat dodao je pet. Kod poraženih Karalek je postigao sedam golova, a Dzianis Rutenka i Šilovič slijedili su ga s po pet.

Hrvatska – Bjelorusija 31:25 (18:15)

Hrvatska: Ivan Stevanović (8 obrana), Filip Ivić (3 obrane), Lovro Mihić 2/3, Domagoj Duvnjak 4/5, Luka Stepančić 2/6, Jakov Gojun, Zlatko Horvat 5/6, Tin Kontrec 1/1, Josip Božić Pavletić 1/1, Stipe Mandalinić 3/4, Manuel Štrlek 3/4, Željko Musa 0/1, Lovro Jotić 0/1, Marko Mamić 2/4, Luka Šebetić, Luka Cindrić 8/10

Bjelorusija: Ivan Mackevič (9 obrana), Viačaslau Saldacenka (3 obrane), Ivan Brouka, Uladzislau Kuleš 2/4, Aliaksei Šinkel, Aleh Astrašapkin, Baris Puhouski 2/4, Dzianis Rutenka 5/6, Siarhei Šilovič 5/9, Viačaslau Šumak, Andrei Jurinok 4/6, Maksim Baranau, Aliaksandr Padšivalau 0/2, Arcem Karalek 7/10, Aliaksandr Citou, Vadim Gajdučenko 0/2

Sedmerci: Hrvatska 4/5, Bjelorusija 1/1

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Bjelorusija 10 minuta

Izgubljene lopte: Hrvatska 4, Bjelorusija 4

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});