fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HRVATSKE NI NA VIDIKU: Slaven Bilić o svojim favoritima Mundijala

Autor: Željka Orešković

LONDON - Slaven Bilić, nekadašnji izbornik, otkrio je svoje favorite na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Hrvat je napisao tekst za London Evening Standard, a na svoj popis stavio je Brazil, Španjolsku i Francusku. Vatrene u svom članku nije ni spomenuo…

“Brazil stavljam na prvo mjesto kao jednog od svojih favorita jer imaju posebne igrače koji mogu odlučiti utakmice, poput Neymara, Philippea Coutinha i Gabriela Jesusa. Da, znam da Južnoamerikanci povijesno ne osvajaju naslove u Europi, ali Brazil je to napravio 1958. u Švedskoj, pa zašto ne bi to ponovili? Naravno, ključ Brazila je Neymar i svi se nadaju da je njegov napuknuti palac zacijelio i da će biti na 100%. Ako im je potreban bilo kakav dodatni poticaj neka se samo sjete kako su se osjećali nakon 7:1 poraza prije četiri godine u domovini”, piše Bilić u tekstu s naslovom “Neymar može izliječiti bol cijele nacije na Svjetskom prvenstvu”.

“Španjolska je moj drugi izbor. Prije dvije godine na Euru izgledali su kao umorna momčad, igrači su im imali malo energije. Čini se da su sada pronašli svoj ‘mojo’. Kada sam gledao Španjolsku u kvalifikacijama vidio sam da su vratili energiju, a možda je ulogu odigrao i novi izbornik Lopetegui. Imaju iskustvo u obrani, sjajan vezni red, ali mogu li zabijati golove kada je to potrebno? Costa je napadač koji će namučiti svakog braniča, Iniesta će biti tamo i užitak je gledati jednog od najboljih veznjaka modernog nogometa, a ako ima boljeg vratara od Davida De Gee, ja ga nisam vidio”, objasnio je Bilić svoj izbor.

Nakon, toga progovorio je o Francuzima:

“Descahmps je napravio sjajan posao otkako je postao izbornik 2012. Obnovio je zajedništvo u momčadi i prije dvije godine ih odveo do finala Eura gdje su izgubili od Portugala. Taj rezultat pojačao je apetit francuske javnosti, a znam to jer sam bio u Parizu prošlog tjedna. Posebno jako izgledaju u veznoj liniji, gdje mogu birati između Pogbe, Kantea, Matuidija i N’Zonzija. U napadu imaju veliki talent s Griezmannom, koji je zabio 29 golova za Atletico prošle sezone, te Mbappeom. Šteta što nema Dimitriya Payeta zbog ozljede. Znam ga dobro iz perioda u West Hamu i kako bi se dobro snašao u predstojećim tjednima”.

Na kraju se osvrnuo na aktualne Svjetske prvake, Nijemce:

“Njemačku stabilnost, mentalitet i činjenicu da sazrijevaju kako turnir odmiče, uvijek morate poštovati. Ipak, brine me da su postali malo monotoni. Čini se da nemaju energije. Njihova je kvaliteta očita, ali igraju nogomet s malo previše posjeda lopte”.

Autor: Željka Orešković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});