fbpx

I Kinezi tukli “Vatrene” na penale

Autor: Sportske novosti

NANNING - Rezentacija Hrvatske je poražena od Kine u utakmici za 3. mjesto na China Cupu nakon raspucavanja 11-eraca. Ivanušec je zabio za Vatrene u 37. minuti, a izjednačio je Jingbin minutu prije kraja. Prskalo je obranio jedan udarac u raspucavanju, a neprecizni su bili Perošević i Mišić.

KINA-HRVATSKA 1:1 (Jingbin 89’/Ivanušec 37′), 5:4 nakon penala

NANNING – Stadion: Guangxi Sports Center, Nanning

Sudac: Ko Hyung-jin (Južna Koreja)

Strijelci: Luka Ivanušec (37), Wang Jingbin (88)

Žuti kartoni: Antolić, Hui Jiakang

Crveni kartoni:

HRVATSKA: Prskalo – Juranović, Datković, Filipović, Pivarić – Mišić, Antolić (65. Perošević) – Tudor (68. Šitum), Ivanušec (80.Matas), Ozobić – Marić (46. Andrijašević)

KINA:Wenyi – Jiajun, Shanping (65.Jinxian Wang), Zhunyi (46. Gang Feng), Xiaodong – Huikang (46. Rentian Hu), Zhongguo – Jiakang (76. Jingbin Wang), Yunding, Zhongliu – Rentian

Hrvatska nogometna reprezentacija zauzela je četvrto mjesto na China Cupu nakon što je u subotu u utakmici za treće mjesto izgubila od domaćina Kine poslije izvođenja jedanaesteraca sa 4-3.
China 1 – 1 Croatia (Pen 4-3) (14.01.)

Utakmica je u regularnom dijelu završila 1-1.

Iako je Hrvatska imala inicijativu u većem dijelu utakmice te povela pogotkom Luke Ivanušeca u 36. minuti, Kinezi su bili agresivniji u drugom poluvremenu i iskoristili su priliku za izjednačenje u 88. minuti, a strijelac je bio Wang Jiangbin.

Do pogotka u 36. minuti susreta nije bilo prave prigode, iako su ‘vatreni’ bili dominantniji. U devetoj minuti Fran Tudor puca pored kineskog gola nakon dodavanja Borne Barišića.

U 13.minuti Kinezi kradu loptu Jakovu Filipoviću i Yunding puca na hrvatski gol iz brzog prodora, ali je hrvatski vratar Prskalo to spremno dočekao. Datković ima priliku za udarac u 25. minuti, ali puca preko vratnice.

Kinezi su zaprijetili još jednom, u 33. minuti nakon izvođenja kornera Hui puca na gol, ali Prskalo brani.

Prvu opasniju prigodu hrvatski nogometaši imaju u 35. minuti kada Pivarić dodaje za Ivanušeca na rubu kaznenog prostora, ali on ne puca. Međutim u 36. minuti Ivanušec se iskupljuje za prethodnu nespretnost, Mišić mu je dodao okomito, on je dodao Tudoru, a ovaj vraća Ivanušecu koji pogađa kineksi gol sa 12 metara za vodstvo Hrvatske.

Strijelac za Hrvatsku je imao prigodu i u 43. minuti, ali je bio neprecizan.

U drugom poluvremenu, Franko Andrijašević ulazi umjesto Mirka Marića. Naši igraju povučenije, ali Kinezi nemaju prave prilike da se približe našem golu.

U 58. minuti Tudor iz kontre dolazi do kineskog šenaesterca, ali puca slabo pored gola. U 64. minuti Tudor puca za Andrijaševića u kaznenom prostoru, ali Kinezi sve čiste.

U 68. minuti ‘vatreni’ pokreću odličnu akciju, Šitum puca prema Andrijaševiću, on dodaje Peroševiću, ali lopta prolazi pored kineskog gola.

Kinezi pojačavaju pritisak i prijete u 73. minuti kada Deng ubacuje loptu u naš kazneni prostor, ali hrvatska obrana to čisti.

U 79. minuti je Šitum dobio odličnu dugu loptu, ali se ne namješta za udarac, puca iz prve i upropaštava dobru priliku. Od 83. minute Kinezi pojačavaju pritisak ispred našeg gola, ali hrvatska obrana uspijeva sve počistiti. U 85. minuti jedna riskantna situacija ispred hrvatskog gola. Datković je umalo zabio autogol, ali je Prskalo dobro reagirao na njegovu visoku loptu.

Kinezi ne popuštaju, drže loptu i traže priliku da zaprijete i u 88. minuti Wang Jiangbin koji je u igru ušao u 75. minuti izjednačava. Jingbin nakon ubačaja Denga, bježi Datkoviću i pogađa prvi kut našeg gola.

Kod raspucavanja, od vatrenih su precizni bili Pivarić, Ozobić i Juranović, dok su Perošević i Mišić bili neprecizni.

Hrvatska je u polufinalnom ogledu u srijedu izgubila od Čilea nakon izvođenja jedanaesteraca 1-4. Utakmica je nakon 90 minuta završila rezultatom 1-1. Finale između Islanda i Čilea se igra u nedjelju u 8.30 sati po hrvatskom vremenu.

KINA-HRVATSKA 1:1 (Jingbin 89’/Ivanušec 37′), 5:4 nakon penala

NANNING – Stadion: Guangxi Sports Center, Nanning. Sudac: Ko Hyung-jin (Južna Koreja. Strijelci: Luka Ivanušec (37), Wang Jingbin (88). Žuti kartoni: Antolić, Hui Jiakang

HRVATSKA: Prskalo – Juranović, Datković, Filipović, Pivarić – Mišić, Antolić (65. Perošević) – Tudor (68. Šitum), Ivanušec (80.Matas), Ozobić – Marić (46. Andrijašević)

KINA:Wenyi – Jiajun, Shanping (65.Jinxian Wang), Zhunyi (46. Gang Feng), Xiaodong – Huikang (46. Rentian Hu), Zhongguo – Jiakang (76. Jingbin Wang), Yunding, Zhongliu – Rentian

RASPUCAVANJE 11-ERACA:

1-0 Pivarić je zabio

1-1 Yin je zabio

2-1 Ozobić je zabio

2-2 Chi je zabio

2-2 Perošević nije zabio, lopta se od grede odbila u polje

2-2 Wang puca, Prskalo sjajno brani

3-2 Juranović je zabio

3-3 Wang je zabio

3-3 Mišić nije zabio, obranio mu je Chi

3-4 Wang je zabio za pobjedu

Autor: Sportske novosti

ZADNJE VIJESTI