fbpx

Ivan Dodig u paru s Latishom Chan osvojio Roland Garros

Autor: Dnevno.ba

PARIZ - Ivan Dodig i Tajvanka Latisha Chan su u prvom zajedničkom nastupu osvojili turnir mješovitih parova na Roland Garrosu. Oni su u finalu svladali kombinaciju Mate Pavić - Gabriela Dabrowski sa 6:1, 6:7 (5) i 10:8 te tako zaustavili njihov pobjednički niz započet na ovogodišnjem Australian Openu.

Dodig i Chan su puno bolje započeli dvoboj i s tri breaka lakoćom osvojili prvi set. Hrvatsko-tajvanski par vodio je s 5:3 i u drugom setu, ali Ivan Dodig nije uspio odservirati za pobjedu. Drugu priliku za trijumf u dva seta Dodig i Chan su imali u tie-breaku, u kojem su poveli 5-1, ali i izgubili sljedećih šest poena.

Pavić i Dabrowski ipak nisu uspjeli velikim preokretom doći do drugog uzastopnog Grand Slam trofeja. Kod rezultata 8:8 u odlučujućem, produženom tie-breaku, Pavić je napravio dvostruku pogrešku, a Dodig u sljedećem poenu servisom natjerao Dabrowski na pogrešku koja mu je u trećem finalu donijela prvi Grand Slam naslov u mješovitim parovima.

Dodig je prethodno izgubio finala Roland Garrosa 2016. i Australian Opena 2017. godine, a oba puta partnerica mu je bila Indijka Sania Mirza.

Dodigu je ovo ukupno drugi Grand Slam naslov, 2015. je u muškim parovima osvojio Roland Garros s Marcelom Melom.

Paviću je ovo također bilo treće finale i prvi poraz. U paru s Dabrowski je osvojio ovogodišnji Australian Open, a s Njemicom Laurom Siegemund osvojio je US Open 2016.

Pobjednički par Dodig – Chan će podijeliti glavnu nagradu od 120.000 eura, dok su Pavić i Dabrowski zajedno zaradili 60.000 eura.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI