fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KAKVA NOĆ U BORDEAUXU: Hajdukova dica srušila Europskog prvaka

Autor: D. Ivanković

BORDEAUX - Čudo u Bordeauxu! Čudo ili realnost? Hrvatska je dobila Španjolsku. Hajdukova dica Ivan Perišić, Nikola Kalinić i Danijel Subašić sa svojim suigračima srušili su europskog prvaka Španjolsku i pobjedom 2:1 osigurali prvo mjesto u Skupini D Europskog prvenstva, a samim time izbjegli teži dio ždrijeba u nastavku natjecanja u sklopu kojeg će se nalaziti Španjolska, Italija, Njemačka, Engleska, te domaćin Francuska!

Iako je i prije početka ovog meča bilo jasno da će se ove dvije reprezentacije plasirati dalje, nije bilo jasno s kojeg mjesta, a Hrvati su ovom pobjedom uspjeli osigurati prvu poziciju i izbjeći Italiju u osmini finala.

Španjolska je sjajno otvorila meč te su već u sedmoj minuti susreta uspjeli zatresti mrežu Subašića, a to je učinio napadač Juventusa Alvaro Morata. Nastavili su Španjolci sa sjajnom igrom i u sljedećim minutama, pa je Nolito imao veliku šansu u 9. minuti, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Hrvatska se nakon toga probudila pa su pred golom De Gee stvorili dvije stopostotne prilike. Prvo je Kalinić sjajno šutirao iz daljine, ali je De Gea obranio, da bi nakon toga lopta nakon udarca Rakitića pogodila i gredu i vratnicu, ali nije završila u golu.

Španjolci su ponovo zaprijetili u 23. minuti, ali je Subašić obranio udarac Davida Silve. Kazna Španjolcima za ove promašaje stigla je u samom finišu prvog dijala igre kada se Kalinić sjajno snašao u šesnaestercu protivnika i na asistenciju Perišića s lijeve strane pogodio za poravnanje.

Nastavak meča donio je daleko manje šansi na obje strane. Španjolska je ponovo prva zaprijetila pa su u 54. minuti preko Morate propustili šansu da povedu, jer je ovaj napadač šutirao pored gola. Najveću šansu u nastavku meča Španjolci su imali u 72. minuti kada je dosuđen jedanaesterac, iako je jako dvojbeno da li je Vrsaljko dirao Davida Silvu?

Loptu je na bijelu točku stavio Sergio Ramos, ali njegov udarac je sjajno obranio Subašić pa je ostalo 1:1. Da se meč ne završi s ovim rezultatom, pobrinuo se najbolji pojedinac utakmice Ivan Perišić koji je u 86. minuti zatresao mrežu De Gee i Španjolcima osigurao Italiju u osmini finala.

U drugom meču ove grupe, reprezentacija Turske zadržala je teoretske šanse da se plasira u osminu finala. Turska je meč protiv Češke Republike otvorila sjajno i povela s 1:0 već u 10. minuti, a strijelac je bio Burak Yilmaz. Već sedam minuta nakon toga Tomas Sivok je sjajno skočio u protivničkom šesnaestercu, ali stativa je spasila Tursku.

Novu priliku da izjednači rezultat Češka je imala u 24. minuti, ali udarac Kaderabeka je obranio Babacan. Česi su zaprijetili i u 38. minuti, ali Babacar je ovog puta obranio i udarac Plasila. Nastavak meča donio je daleko manje prilika, ali i još jedan pogodak. Prvo je Češka zaprijetila preko Daride, ali Babacan je ponovo bio na visini zadatka.

Kazna Česima za promašaje stigla je u 65. minuti kada je Ozan Tufan pogodio na asistenciju Topala za konačnih 2:0. Turska je nakon ove pobjede skupinu završila na trećem mjetu sa tri boda i zadržala je teoretske šanse za plasman dalje. Turci će morati sačekati rasplet situacija u ostalim skupinama da vide jesu li miljenici sreće i hoće li igrati osminu finala?

Autor: D. Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});