fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KLADIONICA: Stavljam „cvaju“ na sve naše

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba

KUALA LUMPUR - Život u Bosni i Hercegovini ima i neke svoje prednosti. Čak i s financijske strane. Recimo, kada se igraju kvalifikacije za svjetsko nogometno prvenstvo, može se skupiti fin koeficijent na klađenju.

Naše je da do četvrtka odigramo par maraka na nekoliko hokeja i košarki, taman dovoljno da dobijemodvadesetak maraka. A onda uložiti „cvaju“ na sve naše i sve naše prijateljske zemlje. Samo treba biti neograničen i kojem god od tri naroda pripadao, prihvatiti sva prijateljstva. Njihovo je samo da pobijede.

Ovako, najprije odigraš na Hrvatsku protiv Ukrajine. Ako si u RS-u i nije ti dosad padalo napamet igrati na Hrvate, sada je barem protivnik prigodan jer će i Putin biti zadovoljan. Naravno, slijedeći par na tiketu je dvojka na Srbiju i to, vidi slučajnosti, ovoga puta protiv Gruzije. Ma, Vladimir će vratiti pare ako listić padne.

Ne samo da bi zadovoljili trojnu konstitutivnost već i zbog reda, morali bi odigrati i na našu državu. No, koeficijent na BiH protiv Gibraltara je stvarno premali i ne isplati se. Šta’š, tako nas zapalo. Ali zato je tu Turska koja je domaćin Finskoj. Vrlo dobro. Hrvatska, Srbija i Turska. Ipak, koeficijent je još premali. Idemo dalje.

Trebaju nam još barem tri događaja što nije problem jer igraju naši prijatelji diljem svjetskih nogometno-fudbalerskih borilišta. Irci igraju protiv Velsa. Dobar koeficijent a Irci su frendovi s Hrvatima. Može proći. A evo vidimo u ponudi da u sklopu azijskih kvalifikacija na Tajlandu gostuje Saudijska Arabija. Dvojka oko 1,80. Oho, još jedan i pare su naše. Hm, koga još… i što će Srbi reći, na koga igrati?

Pa da, ne treba tražiti daleko. Čak u istoj skupini s BiH. Dosta je i Lukakua i Dembelea a i onoga De Bruynea, X2 na Grčku.

Eto, šest parova, dvadeset maraka uloga, dobitak skoro prosječna Federalna plaća a sigurno veći od plaća onih preko sto tisuća stanovnika naše države koji prema pisanju novina i državnim statističkim podacima imaju manje od 500 maraka. Na žalost, takvi nemaju ni za režije i kruh a kamoli da igraju kladionicu, koliko god voljeli sve narode što ovdje žive i koliko god mi imali prijatelja u svijetu.

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});