fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Konačno pravi gradski derbi u Sarajevu, četiri gola i još dosta drugih uzbuđenja

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Željezničar i Sarajevo remizirali su (2:2) u velikom derbiju koji je odigran u 5. kolu Premijer lige. Odličan nogomet igrao se na Grbavici od prve minute, a na kraju pobjednika nije bilo, ali uzbuđenja itekako jeste.

Iako je Željezničar bio taj koji je većim dijelom prvog dijela kontrolirao igru, Sarajevo je svoje šanse maksimalno koristilo, navodi SportSport.ba.

“Bordo” momčad je u 15. minuti iz prve šanse povela. Amar Rahmanović je napravio dobar posao po lijevoj strani, pokušao je lobovati Kjosevskog, a sa gola loptu izbacuje Pavić. Ipak, samo do Benjamina Tatara koji pogađa mrežu za prednost od 0:1.

Slavlje gostiju trajalo je samo šest minuta. Željo je krenuo po izjednačenje i do njega su došli u 21. minuti kada nakon odlične akcije Čurjurića i Pavića loptu u mrežu šalje Dženan Zajmović za izjednačenje rezultata na 1:1.

Željezničar je kontrolirao igru i u ostatku prvog poluvremena. Oni su bili ti koji su konstantno napadali, jedan gol im je i opravdano poništen, da bi u 39. minuti “Bordo” momčad još jednu šansu iskoristila.

Odličnu akciju odigrala je momčad Husrefa Musemića, a nakon loše reakcije vratara Kjosevskog do lopte dolazi Ahmetović. Nesebično je napadač Sarajeva poslužio Rahmanovića koji pogađa za 1:2.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi Željo i u drugo poluvrijeme ušao aktivnije. Međutim, Sarajevo je bilo to koje je propustilo bolje šanse i mogli su u samo dva minuta riješiti pitanje pobjednika.

Prvo je Stanojević u 58. minuti fantastičnim udarcem uzdrmao gredu, da bi u nastavku akcije Ahmetović promašio praktički prazan gol. Samo dvije minute kasnije Ahmetović je u šansi nakon greške Vranješa, a ovog puta Kjosevski brani i spašava “Plave”.

Željo je zatim uzvratio preko Krpića, ali njegov udarac odlazi pored gola Kovačevića koji nije imao potrebe za intervencijom.

Ipak, napadi Želje isplatili su se u 73. minuti. Blagojević je ubacio s desne strane, Zajmović sjajno šutira glavom i pored loše postavljenog Kovačevića loptu šalje u mrežu za izjednačenje rezultata na 2:2.

Pokušao je potom domaći sastav napraviti pritisak i doći do trećeg gola, ali im to nije uspjelo. Sarajevo je prebrodilo krizne minute i obranili su svoj gol u narednim minutama.

Povrh svega “Bordo” momčad u 87. minuti stvara još jednu dobru šansu. Adukor se našao pred golom nakon kornera, ali iz teške pozicije ne uspijeva zabiti gol. Na kraju je ostalo 2:2, ali nakon ovog derbija svi ljubitelji bh. nogometa itekako moraju biti zadovoljni.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Željezničar – Sarajevo 2:2 (Zajmović 21′, 73′ / Tatar 15′, Rahmanović 39′)

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Krpić, Blagojević, Bogičević, Zajmović, Hajdarević, Rodin, Jazvić.

SARAJEVO: Kovačević, Hebibović, Dupovac, Mujakić, Pidro, Stanojević, Adukor, Rahmanović, Tatar, Velkoski, Ahmetović.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});