fbpx

KOVAČ DONIO PRVU VELIKU ODLUKU: Vidal, Boateng, Thiago i Bernat napuštaju Bayern

Autor: Dnevno.ba

MÜNCHEN - Novi trener Bayerna Niko Kovač donio je prvu veliku odluku kao trener njemačkog prvaka, a prema pisanju tamošnjih medija, bavarski klub će u narednom prijelaznom roku sigurno napustiti četiri igrača.

Kovač je na klupu Bayerna došao umjesto Juppa Heynckesa, a odmah po dolasku u najveći njemački klub, odlučio je staviti Artura Vidala, Jeroma Boatenga, Thiaga Alcantaru i Juana Bernata na transfer listu.

Prema pisanju Bilda, čelnici Bayerna prepustili su Kovaču da prema vlastitim zamislima odluči koji igrači mu neće trebati u sljedećoj sezoni, a kada je odluka pala na Spomenutu četvorku, dobio je potpunu podršku “s vrha”.

Bild također piše da bi prodajom Vidala, Boatenga, Thiaga i Bernata Bayern mogao ostvariti profit veći od 150 miliJUna eura, što bi bilo sasvim dovoljno da u narednim danima kontaktira Real Madrid i u svoje redove pokuša dovesti velšku zvijezdu Garetha Balea.

Prema prvim informacijama, Thiago bi se najvjeroJatnije trebao vratiti u Barcelonu iz koje je zajedno s Pepom Guardiolom i stigao u klub, dok će se za potpis Boatenga i Vidala boriti veliki broj evropskih velikana, prije svega oni iz Italije i Engleske.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI