fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kreće Liga prvaka, otvaranje u Barceloni i Milanu, utakmica dana u Liverpoolu

Autor: Dnevno.ba

LIVERPOOL - Počinje nova sezona Lige prvaka i već u prvom kolu očekuje nas pregršt zanimljivih susreta. Svakako, utakmica koja je u centru pozornosti je dvoboj prošlogodišnjeg finalista Liverpoola i francuskog prvaka, moćnog PSG-a.

Liverpool – PSG

Ovo su utakmice kakvoj se svi vesele kada govore o Ligi prvaka. Susret dviju sjajnih momčadi, izrazito napadački orijentiranih ne može završiti bez pogodaka. Računamo kako ćemo gledati sjajan nogomet, sraz dviju ekipa koje imaju legitimno pravo razmišljati o samoj završnici.

Liverpool je prošle godine došao do finala Lige prvaka i tamo stradao od strane Real Madrida. Ove sezone momčad koju vodi Jurgen Klopp izgleda još bolje, puno kompaktnije i čini se da se ovoga puta radi o pravoj, šampionskoj momčadi kojoj je teško pronaći neku manu. Jasno, sezona je tek počela i prerano je govoriti o mogućim rezultatima, ali po onome što trenutno pokazuju, Redsi izgledaju spremno izazvati Manchester City u Premierligi, ali također biti ozbiljan konkurent za europsku titulu.

S druge strane, PSG u novu sezonu ulazi s novim trenerom Thomasom Tuchelom. Njemački trener sjajno se snašao na novom radnom mjestu, iako je jasno kako će mu trebati još vremena da sve njegove zamisli i ideje igrači provedu u djelo. Ono što mu ide u prilog jest činjenica kako još uvijek nije poražen i PSG izgleda jako dobro. Jasno je kako bogati arapski šeici i vlasnici kluba žele što prije vidjeti trofej Lige prvaka u svojim vitrinama. Brzo su “potrošili” Unaija Emeryja, a Tuchel ima misiju što prije napraviti neki rezultatski iskorak. Osvajanje Ligue 1 nikoga ne impresionira.

Kod ovakvih dvoboja najbolje je uživati u nogometu. Favoriti, bolje forme, ozljede važne su kao i lanjski snijeg kada počne susret. Obje momčadi su sjajne, ispunjene odličnim igračima te će presuditi bolja taktička postavka trenera, kao i raspoloženost pojedinaca. Premda se igra u Liverpoolu, teško je reći koliko je domaći klub favorit. U nekom postotnom izračunu, možda 55-45. Sve u svemu, oči nogometnog svijeta bit će uperene u ekrane od 21 sat uz nadajmo se dobro suđenje Cuneyta Cakira.

Inter – Tottenham

Slabo je Inter krenuo u novu sezonu. Od priče kako je transfer Luke Modrića pitanje trenutka te su u Interu već razmišljali o povratku na europski vrh, milanski klub sveo se na svega četiri boda u četiri kola Serie A. Inter igra ofenzivno, stvara puno šansi, ali realizacije je katastrofalna. Prije nekoliko dana došao je drugi ovosezonski poraz od Parme i alarm za uzbunu je upaljen.

Interu trebaju pobjede, što prije i protiv što boljih protivnika. Momčadi treba stimulansa, a Tottenham dolazi u prvom kolu Lige prvaka. Idealna je to prilika da se Nerazzurri vrate u dobru formu. Spursi također ne briljiraju i vidi se koliko izostanak Dele Allija znači za momčad Tottenhama. Upitno je hoće li sjajni Englez nastupiti, ali je sigurno kako neće biti Huga Llorisa.

Vrlo neizvjesna utakmica, još teža za prognozu od derbija dana i susret u kojem će možda i individualna kvaliteta Intera prevagnuti. Oni jesu domaćini, ovaj susret im je izuzetno važan i malu prednost dobivaju u današnjem ogledu koji je na rasporedu od 19 sati. Sudac je Francuz Clement Turpin. Napomenimo kako u dresu Intera treba očekivati Ivana Perišića i Marcela Brozovića.

Barcelona – PSV

Susret dviju momčadi koje se izuzetno dobro poznaju. Uostalom neki od najboljih igrača Barcelone došli su upravo iz PSV-a: Philip Cocu, Ronaldo, Romario i Ronald Koeman. Nizozemska veza uvijek je bila izuzetno jaka u Barceloni i uvijek je interesantno pogledati koliko duboko seže nizozemski utjecaj u Barceloni.

Ne treba pretjerano isticati kako je Barcelona favorit na svom stadionu protiv bilo kojeg protivnika na svijetu. Ne bismo za bilo koju momčad mogli takvu tezu argumentirati. Barcelona je odlično posložena, Lionel Messi je u odličnoj formi, PSV nije momčad za baciti niti bi trebala biti ekipa koja će se automatski predati Barceloni. Radi se o napadački fenomenalnoj momčadi predvođenom sjajnim Hirvingom Lozanom kojemu se sve češće suigrači priključuju u postizanju pogodaka. Koliko je PSV ofenzivno jak govori podatak da su pet kola nizozemske Eredivisie postigli čak 21 pogodak.

Jednako kao i dvoboj Intera i Tottenhama, ovaj susret također počinje u 19 sati. Realno je za očekivati pobjedu Barcelone, ali također nemojte se iznenaditi ako PSV pokaže sjajnu napadačku igru. Čast da sudi dvoboj dobio je grčki sudac Anastasios Sidiropoulos.

Monaco – Atletico Madrid

Do prije koju godinu ovaj dvoboj bismo komotno mogli svrstati među najzanimljivije u danu. Monaco je izgledao fenomenalno, prepun odličnim imena, dok s druge strane Atletico Madrid i ne treba previše predstavljati. Nažalost, Monaco je prodajom zaradio jako puno novca, no izostala su kvalitetnija pojačanja.

Kada se tome pridodaju ozljede s kojima muku muče, realnost je takva da Atletico Madrid ne bi trebao imati kvalitetom ravnog konkurenta. Madriđani jesu kiksali u četvrtom kolu La Lige, ali i dalje je riječ o sjajnoj i odlično pokrivenoj momčadi.

Dosta toga ovisi i o tome kako će Monaco na svom terenu igrati, no nekakav objektivni zaključak išao bi u smjeru gostujuće pobjede. Škot Willie Collum sudit će susret koji je na rasporedu od 21 sata.

Club Brugge – Borussia Dortmund

Hrvatska kolonija u prekrasnom belgijskom gradiću Bruggeu u prvom kolu Lige prvaka igrat će protiv vrlo nezgodne Borussije Dortmund. Iako dortmundska Borussia nije ni približno jaka kao proteklih godina, kvaliteta je ipak na njihovoj strani.

Trener belgijskog prvaka Ivan Leko ne može biti zadovoljan skupinom s Atletico Madridom, Borussijom i Monacom. Bit će to šest vrlo teških susreta i upitno je ima li u ovom trenutku Club Brugge kvalitete da bude među prve dvije, odnosno prve tri momčadi. Po našem mišljenju, oni su još uvijek četvrta momčad po kvaliteti i snazi, barem u ovom trenutku, no to svakako ne znači da je to konačna procjena. Prva kola često znaju biti jako važna u daljnjem rangiranju tako da u ovim trenucima kada momčadi nisu u naponu snage, možda se javi i prilika da Club Brugge matira iznimno jakog protivnika.

Kao što smo već i napomenuli, uz trenera Leku, tu su Karlo Letica, Matej Mitrović i Ivan Tomečak, a od početka bi trebali igrati Letica i Mitrović. Borussia dolazi u dobrom raspoloženju premda malo opterećena izostancima i na svom terenu Club Brugge mogao bi zakomplicirati situaciju u grupi. Da sve prođe u najboljem redu pobrinut će se nizozemski sudac Danny Makkelie.

Crvena zvezda – Napoli

Nakon više od 26 godina, nogometaši Crvene zvezde istrčat će na svom stadionu kao sudionici Lige prvaka. Velik je to uspjeh za klub koji je osvojio naslov prije gotovo tri desetljeća. Iako su u klubu optimistični, te su i dodatno uredili stadion, teško je očekivati bilo kakav pozitivni rezultat.

S jedne strane, ovo bi trebala biti najlakša utakmica za domaće. Poraz kada bi došao ne bi nikoga iznenadio, ali bi eventualnim remijem ili pobjedom, bio prilično veliko iznenađenje. Sjećamo se kada je Dinamo u susretu protiv velikog Real Madrida imao svojih dobrih prilika i izgubio s tada pristojnih 0:1. To su takvi susreti u kojima bolja momčad ne izgleda nužno aktivnije jer tempiranje forme nikada nije određeno za početak sezone. Dinamo ili Crvena zvezda i slični klubovi iz cijele Europe, u takvim situacijama, dajući sve od sebe mogu postići pozitivan ishod.

Uz početak u 21 sat istaknimo i kako će pravdu dijeliti Szymon Marciniak.

Schalke – Porto

Schalke pogađa ogromna kriza na početku sezone i moguće je da vrlo brzo vidimo novo rješenje na klupi njemačkog kluba.

Schalke je na pretposljednjem mjestu Bundeslige, bez osvojenih bodova i situacija je sve samo ne idealna. S druge strane, Porto također ne prikazuje neke fenomenalne igre, ali pozicija na tablici Zon Sagresa pokazuje da se ipak radi o ozbiljnoj momčadi i kandidatu za naslov prvaka.

Ovdje će riječ biti o vrlo izjednačenom susretu, pravom 50-50 susretu i teško bi bilo prognozirati išta. Bolja forma pripada Portu, međutim Schalke je domaćin i trenutno smo mišljenja kako bi remi bio pošteni izbor. Španjolski sudac Jesus Gil Manzano dijelit će pravdu.

Galatasaray – Lokomotiv Moskva

Bez obzira na to što je Bešiktaš također jak, a Fenerbahče još lovi zamah, Galatasaray je apsolutno najjači turski klub u ovom trenutku. Turski navijači općenito su postali sinonim za vatreno, navijanje u deliriju i niti jednom gostu nije lako igrati na turskim stadionima.

Momčad je o koja je dobro posložena, u kojoj stranaca ne nedostaje i koju vodi trener čelične discipline Fatih Terim. S obzirom na to kakvo je stanje druge dvije momčadi, Galatasaray ima velike šanse da prođe dalje. Jasno, prvi preduvjet je pobjeda na domaćem terenu protiv moskovskog Lokomotiva.

Rusi su i prošle sezone pokazali koliko mogu biti opasni i nikako se ne smije podcijeniti ova momčad. Igrački, pojedinačno vjerojatno su slabiji od Turaka, međutim dosta je tu igrača koji već niz godina igra zajedno i gro momčadi se poznaje jako dobro što automatski olakšava igru.

Malu prednost ipak dobiva Galatasaray jer je u gostima kod turskih klubova jako teško izvući pozitivan rezultat. Vrlo vjerojatno ćemo u Turk Telekom Areni vidjeti i umirovljenog hrvatskog reperezentativca Vedrana Ćorluku kako drži stopersku poziciju Lokomotiva. Sudit će dobro poznati Gianluca Rocchi a početak je na rasporedu u 21 sat.

Liga prvaka, 1. kolo:
Barcelona – PSV (18.55)
Inter – Tottenham (18.55)
Club Brugge – Borussia Dortmund (21.00)
Crvena Zvezda – Napoli (21.00)
Galatasaray – Lokomotiv Moskva (21.00)
Liverpool – PSG (21.00)
Monaco – Atletico Madrid (21.00)
Schalke – Porto (21.00)

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});