fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KUP KONFEDERACIJA: “Klokani” namučili Njemačku, ali ipak izgubili

Autor: Sportnet.hr

SOČI - Odigrana je i posljednja utakmica prvog kola Kupa konfederacija, na Olimpijskom stadionu u Sočiju Njemačka je u vrlo dobroj utakmici slavila protiv Australije s 3:2.

Posljednji međusobni dvoboj Njemačke i Australije zbio se upravo na ovom natjecanju 2005. godine kada je u Frankfurtu domaćin slavio s visokih 4:3. Kao što je tada bio slučaj, ni danas nas ove dvije reprezentacije nisu razočarale. Spretnija je bila pomlađena Njemačka koja je slavila rezultatom 3:2.

Elf je u Rusiju stigao bez najvećih uzdanica, ali s vrlo dobrom “drugom” momčadi koja je pokazala da se na nju može itekako računati. Ipak, kao što se to moglo i pretpostavljati, pokazala je i određene slabosti što je Australija znala iskoristiti, ali nedovoljno za nešto više od minimalnog poraza.

Iako je došla u prilično izmiješanom sastavu, Njemačkoj nije dugo trebalo da dođe do vodstva. U petoj minuti Julian Brandt je lijepo prošao po desnoj strani i vratio na desetak metara od gola prema Larsu Stindlu koji snažnim udarcem zabija pogodak. Bio je to njegov prvi pogodak u trećem nastupu za nacionalni dres.

Odlično je Njemačka izgledala u većem dijelu prvog poluvremenu, izvrsno kombinirala i lakše dolazila do priliku. Matthew Ryan imao je pune ruke posla, dva je puta obranio odlične pokušaje Brandta, dok je odličnu šansu imao i Sandro Wagner, ali je pucao pored gola.

Kazna za promašaje stigla je u 40. minuti, Tom Rogić je udarcem s dvadesetak metara progurao loptu u mrežu, ispod ruke Bernda Lena. Međutim, već dvije minute kasnije svjetski prvaci su se vratili u vodstvo, siguran je iz kaznenog udarca bio Julian Draxler nakon prekršaja nad Leonom Goretzkom.

Kako su zaključili prvo započeli su drugo poluvrijeme. Joshua Kimmich lijepo je proigrao upravo Goretzku koji pogađa bliži kut australskog gola i povećava vodstvo svoje momčadi. Nije se dugo trebao čekati na odgovor Australije. Rogić je u 56. minuti pucao s ruba kaznenog prostora, Lemo je njegov pokušaj obranio, no lopta se odbila do Tomija Jurića koji blizine pogađa njemačku mrežu.

U vrlo zanimljivom poluvremenu nismo vidjeli daljnju promjenu rezultata. Najbolju su priliku imali Nijemci preko Tima Wernera koji je u 75. minuti pogodio stativu.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});