fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LIGA KUP: Juan Mata odlučio derbi Manchestera, West Ham bolji od Chelsea-ja u derbiju Londona

Autor: Sportnet.hr

LONDON - Poznata su posljednja tri sudionika četvrtfinala EFL kupa, West Ham, Manchester United i Southampton prolaze dalje. Slaven Bilić izbacio je Chelsea, a Mourinho je nastavio Guardiolinu seriju od šest uzastopnih utakmica bez pobjede što mu se dogodilo prvi put u trenerskoj karijeri.

West Ham polako izlazi iz krize, pokazao je to i dvoboj protiv Chelseaja u osmini finala EFL kupa. Hammersi su upisali pobjedu 2:1 i zasluženo prošli dalje u susretu u kojem su obojica trenera istrčali s prilično jakim postavama.

Domaćin je poveo već u 11. minuti nakon što ubacivanje iz kornera nije najidealnije očišćeno, lopta je došla do Marka Noblea koji pronalazi glavu Cheikhoua Kouyatea, a ovaj sjajno pogađa s 12-13 metara.

Do kraja prvog dijela igralo se posve otvoreno, obje momčadi imale su prilika za postići nekoliko pogodaka, ali lopta nije htjela u mrežu.

U drugom dijelu domaćin je vrlo brzo povećao prednost. Neposredno nakon što je Dimitri Payet promašio čisti zicer, lopta je došla do Edimilsona Fernandesa koji sjajnim udarcem s 18 metara pogađa donji kut Begovićevog gola.

Antonio Conte odmah je reagirao i u igru poslao Diega Costu i Edena Hazarda, ali Chelsea je tek u zadnjih 15 minuta došao do pritiska, pogodio prvo gredu preko Cahilla kojem se sreća osmjehnula u 94. minuti kada je smanjio, ali bilo je prekasno za povratak.

U mančesterskom derbiju Jose Mourinho ovaj put je nadmudrio Pepa Guardiolu koji je u seriji od šest uzastopnih utakmica bez pobjede.

United je na Old Traffordu slavio 1:0 pogotkom Juana Mate iz 54. minute nakon dodavanja Zlatana Ibrahimovića i mogućeg prekršaja Andera Herrere.

Do kraja susreta nije bilo promjena, ostalo je 1:0 u susretu od kojeg se definitivno očekivalo više.

Prolaz je osigurao i Southampton koji je s 1:0 bio bolji od Sunderlanda. Marokanac Sofiane Boufal donio je prolaz domaćinu pogotkom u 66. minuti.

EFL kup, osmina finala:
West Ham – Chelsea 2:1
Manchester United – Manchester City 1:0
Southampton – Sunderland 1:0.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});