fbpx

LIGA NACIJA: Španjolska slavila na Wembleyu

Autor: Dnevno.ba

LONDON - U Ligi A Lige nacija, Španjolska je u napetom susretu slavila protiv Engleske te s tri boda dočekuje Hrvatsku.

Oči hrvatskih navijača svakako su bile uperene prema Londonu gdje su se sastali Engleska i Španjolska, suparnici Hrvatske u Ligi A UEFA Lige nacija. Na Wembleyu, Španjolska je bila uspješnija te je odlično odradila nastup na uvodu natjecanja.

Utakmica nije mogla krenuti bolje za Englesku. Već u 11. minuti, Luke Shaw je fantastičnim dodavanjem pronašao Marcusa Rashforda koji je iz blizine pogodio za vodstvo Engleske. Rano primljeni pogodak nije nimalo uzdrmao Španjolce koji su se već dvije minute kasnije vratili izjednačujućim pogotkom.

Rodrigo je nakon prodora, uputio dodavanje u šesnaesterac gdje je spremno dotrčao Saul i matirao nemoćnog vratara Engleske. Nakon rana dva pogotka, utakmica se nastavila jednakim tempom te su obje momčadi bile izrazito aktivne. Ipak, potpuni preokret dogodio se u 32. minuti. Tiago Alcantara izveo je slobodni udarac, a nakon centaršuta najspretniji je bio Rodrigo koji je tako doveo goste u vodstvo.

Prije poluvremena, Engleska je imala još jednu dobru priliku, no David de Gea spriječio je pokušaj Rashforda. U nastavku susreta ponovno su prilike frcale na sve strane, no pred sam kraj susreta opasnija je bila domaća momčad. Ipak, novi pogodak nismo vidjeli te je Španjolska koju vodi Luis Enrique upisala izrazito važnu pobjedu prije susreta drugog kola protiv Hrvatske.

Inače Engleska je ostala bez Shawa koji je stradao u jednom dvoboju s Danijem Carvajalom, ostao je i bez svijesti te prebačen u bolnicu, a prve informacije govore kako normalno komunicira s liječnicima te će nakon snimanja biti poznato je li došlo do teže ozljede.

U Ligi C, Grčka je svojim dobro poznatim, kontroliranim nogomet svladala Estoniju. Rani pogodak uvelike je pomogao gostujućoj momčadi da može mirno nastaviti igrati i kasnije privesti susret kraju. Strijelac jedinog pogotka bio je Konstantinos Fortounis u 14. minuti. Posljednji susret jučerašnjeg dana, u okviru Lige D, odigrali su Luksemburg i Moldavija. Luksemburg je bez ikakvih problema slavio s 4:0.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI