fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LIGA PRVAKA: Golijada odmah na startu – večer obilježio Barcelonin čarobnjak Leo Messi

Autor: Dnevno.ba

MANCHESTER - Iznimno efikasan bio je početak nove sezone Lige prvaka, jer u osam odigranih utakmica ovog utorka postignuto je ukupno osam golova, a suparničke mreže posebno su "izrešetali" Chelsea i PSG, dok je Barcelona u derbiju večeri s uvjerljivih 3:0 porazila oslabljeni Juventus.

Skupina A

U skupini A Manchester United je pobijedio Basel 3-0. Mrežu Švicaraca načeo je Marouane Fellaini (35) koji je ušao u igru u 19. minuti umjesto ozlijeđenog Paula Pogbe. Romel Lukaku je povisio na 2-0 u 53. minuti, a treći gol za United postigao je Rashford u 84. minuti.

CSKA je u Lisabonu iznenadio Benficu pobijedivši 2-1 premda su Portugalci poveli. Domaćin je poveo u 50. minuti golom Harisa Seferovića, no CSKA je okrenuo rezultat golovima Vitinha (63-11m) i Zamaletdinova (71).

Skupina B

U skupini B PSG je bez suviše stresa odradio gostovanje u Glasgowu pobijedivši Celtic 5-0. Škote je uništio trio Neymar – Mbappe – Cavani. Brazilac je načeo mrežu Celtica u 19. minuti, mladi Francuz je povisio na 2-0 u 34. minuti, a Cavani je iz kaznenog udarca zabio za 3-0 u 40. minuti. Na 4-0 je povisio Lustig u 83. minuti postigavši vlastitu mrežu, a dvije minute kasnije Cavani je zabio i peti gol.

Jozo Šimunović je igrao cijeli susret u redovima škotskog prvaka.

Bayern je u Munchenu pobijedio Anderlecht 3-0. Sve je bilo gotovo u 12. minuti kada su gosti ostali s igračem manje, a Robert Lewandowski zabio iz kaznenog udarca. Prekršaj je skrivio Sven Kums koji je pritom dobio crveni karton. Anderlecht se do kraja poluvremena dobro branio, no u nastavku susreta je primio još dva gola, a strijelci su bili Thiago Alcantara (65) i Kimmich (90).

Skupina C

U susretu iz C skupine Chelsea je rutinski stigao do bodova protiv novaka Qarabaga, na čijem se golu nalazio Ibrahim Šehić, ostvarivši uvjerljivu 6-0 pobjedu. Strijelci su bili Pedro Rodrigues (5), Davide Zappacosta (30), Azpilicueta (55), Bakayoko (71) i Batshuayi (76, 82).

U susretu između Rome i Atletico Madrid nije bilo golova i Talijani niti u trećem susretu nisu uspjeli pobijediti Atletico. Roma je nastavila i crni niz upisavši već sedmi uzastopni susret u LP bez pobjede. Edin Džeko je igrao u početnoj postavi “Vučice”, a zamijenjen je u završnici susreta.

Skupina D

Juventus je stigao oslabljen, bez hrvatskog napadača Marija Mandžukića, standardnog stopera Chiellinija te veznjaka Khedire i Marchisija, suspendiran je bio Cuadrado, dok se Marko Pjaca još uvijek oporavlja od operacije koljena. Od prve minute krenuli su De Sciglio, Matuidi i 20-godišnji urugvajski veznjak Bentancur, a cijelu utakmicu odigrao je i Miralem Pjanić.

Dembele je s dva dobra prodora u uvodu najavio zanimljiv potencijal, no konkretniji su bili gosti. Udarce De Sciglija, Dybale i Pjanića obranio je Ter Stegen, a na drugoj strani Buffon je istrčavanjem zaustavio opasan napad Barcelone. Opasno je za Staru damu bilo u 20. minuti, nakon što je Matuidi na rubu kaznenog prostora srušio Iniestu. Messi je iz slobodnog udarca pogodio zid, a nakon odbijanca Buffon je Suarezov udarac izvadio ispod grede.

U posljednjoj minuti prvog dijela Katalonci su poveli, naravno preko svog najboljeg igrača Lionela Messija koji je povukao polukontru, odigrao dupli pas sa Suarezom i sa 16 metara pogodio donji lijevi kut. Bio je to ujedno i prvi gol kojeg je Messi zabio Buffonu.

Barcelona je u nastavku povećala prednost. Prvo je Messi u 52. minuti pogodio vratnicu, a u 57. minuti strijelac je bio Ivan Rakitić. Akciju je pokrenuo Suarez koji je pronašao Messija na desnoj strani, a Sturaro je loptu izbio samo do hrvatskog veznjaka koji nije imao težak posao jer je Buffon već bio svladan. Juventus se otvorio i ostavio previše prostora, a to je kaznio Messi svojim drugim pogotkom nakon vrlo lijepe solo akcije. Rakitića je u 77. minuti zamijenio Paulinho, a Barcelona je rutinski privela susret kraju.

Drugi dvoboj ove skupine odigrali su Olympiakos i Sporting, a gosti iz Lisabona trijumfirali su s 3:2 iako su do pred sam kraj vodili i sa uvjerljivih 3:0.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});