fbpx

LIGA PRVAKA: Liverpool u nadoknadi srušio Parižane, Zvezda neporažena protiv Napolija

Autor: Sportske novosti

LIVERPOOL - U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Liverpool je na Anfieldu pobijedio PSG 3-2 golom u sudačkoj nadoknadi.

Liverpool i PSG su odigrali sjajnu utakmicu. Domaćin je imao dva gola prednosti, PSG je uspio izjednačiti, no domaćin je u posljednjim trenucima stigao do tri boda.

“Redsi” su silovito ušli u susret i u prvih sedam minuta imali su pet kornera, no PSG je izdržao nalete domaćina. Francuzi su prvi put zaprijetili u 17. minuti kada je Cavani dobro pucao, no Alisson je obranio.

Daleko bolju igru domaćin je okrunio vodstvom u 30. minuti nakon što je Daniel Sturridge glavom zabio nakon odličnog ubačaja Andyja Robertsona. Šest minuta kasnije već je bilo 2-0. Juan Bernat je neopreznim startom oborio Georgionija Wijnalduma i turski sudac Cuneyt Cakir je pokazao na bijelu točku. James Milner je bio siguran za 2-0. U 40. minuti smanjio je Meunier nakon što se lopta odbila do njega u kaznenom prostoru.

Domaćin je u 58. minuti zabio i treći pogodak, no Salahov gol je poništen jer je Sturridge napravio prekršaj nad vratarom. Parižani su u 84. minuti ipak uspjeli izjednačiti, a pogodak je zabio Kylian Mbappe. Salah je na svojoj polovici krivo dodao, lopta je došla do Neymara koji je uposlio Mpbappea, a ovaj zabio za 2-2. Kada se već činilo kao će susret završiti 2-2, Roberto Firminho je u drugoj minuti nadoknade zabio za pobjedu ‘Redsa’.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren još nije spreman i nije nastupio za Liverpool.

U drugom susretu iz C skupine Crvena zvezda je izdržala nalete Napolija odigravši 0-0. Gosti su imali niz prilika, ali nisu uspjeli probiti obranu bivšeg europskog prvaka koji je prvi put izborio natjecanje po skupinama Lige prvaka.

Domaćine je u 18. minuti spasila greda nakon sjajnog udarca Insignea. Odličnu priliku gosti su imali i u 68. minuti kada je Jose Callejon pucao iz blizine, no Rodić je njegov udarac zaustavio na gol crti. Marko Rog nije nastupio za Napoli.

U skupini A Atletico Madrid je na gostovanju pobijedio Monaco 2-1 nakon što je domaćin poveo, a sva tri gola pala su u prvom dijelu.

Monaco je poveo u 18. minuti golom Samuela Grandsira, no Diego Costa je u 32. minuti sve vratio na početak. U posljednjim trenucima prvog dijela Atletico je poveo golom Josea Gimeneza koji je zabio nakon što je Koke ubacio iz kornera.

Za francuski sastav nije branio Danijel Subašić koji još nije posve spreman, a nije nastupio niti Nikola Kalinić za goste.

U drugom susretu Borussia Dortmund je na gostovanju pobijedila Club Brugge Ivana Leke s 1-0, a pobjednika je odlučio gol Christiana Pulišića u 85. minuti. Za Brugge je branio Karlo Letica, a cijeli susret je odigrao i Matej Mitrović.

U dvobojima drugog kola igrat će Atletico i Brugge, te Borussija i Monaco.

U skupina D Galatasaray je u Istanbulu pobijedio moskovski Lokomotiv 3-0, dok su Schalke i Porto remizirali 1-1.

Turski prvak je poveo u 9. minuti golom Garryja Rodriguesa koji je pucao s ruba kaznenog prostora. Gol ide na i dušu gostujućeg vratara Guilhermea koji je mogao bolje reagirati. Na 2-0 je povisio Eren Derdiyok u 67. minuti, a pobjedu turskog sastava potvrdio je u nadoknadi Selcuk Inan iz kaznenog udarca. Vedran Ćorluka je za ruski sastav igrao cijeli susret, a u 23. minuti je dobio žuti karton.

U drugom susretu Schalke i Porto su odigrali 1-1. Porto je već u 13. minuti imao sjajnu priliku za vodstvo, no Alex Telles je promašio jedanaesterac. Njegov udarac je sjajno obranio Ralf Fahrmann. Schalke je poveo u 64. minuti nakon brze kontre koju je realizirao Breel Embolo, no gosti su 75. minuti dobili novi kazneni udarac. Ovoga puta pucao je Otavio i bio je uspješan.

U 2. kolu sastaju se Lokomotiv i Schalke, te Porto i Galatasaray.

REZULTATI:

SKUPINA A

Club Brugges – Borussia Dortmund 0-1 (Pulišić 85)

Monaco – Atletico Madrid 1-2 (Gransir 18//Costa 32, Gimenez 45)

SKUPINA B

FC Barcelona – PSV Eindhoven 4-0 (Messi 32, 77, 87, Dembele 74)

Inter Milano – Tottenham London 2-1 (Icardi 86, Vecino 90+2//Eriksen 53)

SKUPINA C

Zvezda Beograd – Napoli 0-0

Liverpool – PSG 3-2 (Sturridge 30, Milner 36pen, Firmino 90+2//Meunier 40, Mbappe 83)

SKUPINA D

Galatasaray Istanbul – Lokomotiv Moskva 3-0 (Rodrigues 9, Derdiyok 67, Inan 90+4pen). CK: Ndiaye (Gal, 87)

Schalke – Porto 1-1 (Embolo 64//Otavio 75). Promašeni penal: Telles (Por, 13)

Autor: Sportske novosti

ZADNJE VIJESTI