fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Liga prvaka se opet igra u Mostaru

Autor: Večernji list

MOSTAR - Nogometna Liga prvaka danas će se opet igrati u Mostaru. Doduše u juniorskom formatu, ali UEFA Youth League definitivno je najveći nogometni događaj u gradu na Neretvi nakon europskih utakmica prve momčadi igranih ljetos u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Povijesni susret

Juniori Zrinjskog danas će od 18 sati dočekati momčad Züricha, prvaka Švicarske. Tim povodom održana je i prigodna konferencija za medije kojoj su nazočili trener Nenad Gagro, šef struke juniora Zrinjskog, kao i mladi nogometaši Josip Miketek i Marijan Ćavar. Zrinjski prvi put nastupa u ovom natjecanju koje su prethodno osvajali Barcelona i dva puta Chelsea.

– Nismo nešto posebno razmišljali o uspjesima, bitno nam je odigrati utakmicu onako kako možemo i kako smo se pripremali za te dvije utakmice te predstaviti naš klub u najboljem svjetlu, kazao je Nenad Gagro o jednom od povijesnih susreta za HŠK Zrinjski.

Kako je i uobičajeno za mlađe dobi, sadašnja momčad Zrinjskog dosta je drugačija od one koja je prošle sezone u premijerligaškoj konkurenciji osvojila naslov prvaka.

– Ovo je jedna nova momčad, još uvijek smo u fazi uigravanja, a naši posljednji rezultati pokazuju kako smo na dobrom putu ostati na vrhu prvenstvene ljestvice, dodao je Gagro.

U Zrinjskom ne znaju puno o svom protivniku, ali teško da i Švicarci imaju neku predodžbu o mostarskoj momčadi. Nakon prve utakmice sigurno će i dojam biti potpuniji.

Momčadi će pomoći i njezin dojučerašnji kapetan Josip Miketek. Riječ je o sadašnjem članu prve momčadi koji je prošle sezone bio jedan od nositelja igre juniorskog sastava.

Izravni prijenos

– Po mom mišljenju, neopisiv je osjećaj vratiti se u pobjedničku generaciju i drago mi je što ću moći pomoći svojoj momčadi na ovoj utakmici. Očekujemo pobjedu, dat ćemo svoj maksimum od prve do zadnje minute, kazao je Miketek koji bi na ovom susretu trebao zauzeti svoje mjesto u veznom redu.

Marijan Ćavar bit će uzdanica Zrinjskog u napadu. Ovaj krilni nogometaš složio se sa svojim kolegama u mišlju kako s nestrpljenjem očekuje susret protiv Švicaraca.

– Želimo se na najbolji mogući način predstaviti u Europi i ostvariti najbolji mogući rezultat. Prošle godine je možda bilo lakše igrati sa starijim momcima (nogometaši izlaznog godišta nap. a.), ali većina njih otišla je uoči ove sezone. Mi se prilagođavamo i uigravamo pa se nadam da ćemo na kraju ostvariti povoljan rezultat protiv Züricha, optimističan je bio i Ćavar.

Možda termin u 18 sati sredinom radnog tjedna i nije najpovoljniji za neke ljubitelje nogometa. Oni će imati priliku pratiti ovaj susret na YouTube kanalu Zrinjskog u izravnom TV prijenosu. Ipak, ono što ova generacija mladića očekuje i, po mišljenju mnogih, zaslužuje su dobro ispunjene tribine i istinska podrška.

Ako prva momčad Zrinjskog posljednjih godina može imati neku zamjerku u svojoj koncepciji u odnosu na dobre rezultate koje postiže, onda je to činjenica da se premalo domaćih nogometaša, juniora probije do dresa prve momčadi. Zainteresirani će tako danas imati priliku na djelu vidjeti što bi mogao biti igrački potencijal za budućnost mostarskoga kluba. Tko zna, možda upravo ovi nastupi u Europi i bace bolje svjetlo na ono što se radi u Školi nogometa HŠK Zrinjski, možda se nakon utakmica sa švicarskim klubom juniori plemića izbore za bolji status i tretman. Definitivno je ovo velika prilika za sve mladiće koji budu konkurirali za utakmicu protiv Züricha. Prvi susret juniorske Lige prvaka Zrinjski – Zürich igra se danas na stadionu pod Bijelim brijegom s početkom u 18 sati.

Autor: Večernji list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});