fbpx

Liverpool i Sevilla u finalu Europske lige nakon pobjeda nad Villarrealom i Šahtarom

Autor: Sportnet.hr

LIVERPOOL - Sinoć smo saznali i finaliste Europske Lige, a u Baselu će svoje snage odmjeriti branitelj naslova Sevilla i Liverpool našeg Dejana Lovrena Iako su gosti na Anfield došli s idealnim rezultatom iz prve utakmice, Liverpool je uspio preokrenuti dvoboj u svoju korist i s ukupnih 4:1, prolazi u finale Europa lige.

Sjajno je utakmica krenula za domaćine. U sedmoj minuti Firmino je uputio loptu u peterac, a Bruno ju je smjestio u svoju mrežu. Tako je Liverpool vrlo brzo izbrisao početni deficit.

Mogao je Liverpool i povećati svoje vodstvo u 14. minuti, ali je pokušaj Lallane završio za malo pored vratnice. Do kraja prvog dijela Liverpool je nanizao pet udaraca iz kuta, ali nije ozbiljnije ugrozio vrata gostiju te se na odmor odlazi s 1:0 za domaćine.

U nastavku Liverpool nastavlja prijetiti iz prekida, ali do pogotka dolazi nakon odlične reakcije Firmina i završnice Sturridgea. Brazilac je odlično spustio jednu loptu, a Englez mirnom završnicom pokazuje tragove stare forme.

Kraj nadanjima za goste dogodio se u 71. minuti kada je Ruiz zaradio isključenje, a rezultatski kraj osigurao je Lallana pogotkom za 3:0 u 81. minuti nakon što je odlično reagirao na promašaj Sturridgea.

Momčad Seville nastavlja svoj pohod prema ostvarivanju povijesti i trećem uzastopnom naslovu Europa lige. Lučescuov plan za osvetu bio je na klimavim nogama još nakon pvog dvoboja, a sve nedoumice razrježene su u Sevilli. Domaćini su slavili s uvjerljivih 3:1 i potpuno zasluženo putuju u Basel.

Na krilima fanatičnih navijača domaćini odlično otvaraju utakmicu. U devetoj minuti Gameiro zabija za vodstvo. Odlično je napadač Seville iskoristio pogrešku Šahtarove obrane i mirno zabio za 1:0. Sevilla je čuvala prednost sve do same završnice prvog dijela, ali onda je na scenu stupio Eduardo.

Marlos je fenomenalno proigrao našeg napadača koji po tko zna koji put pokazuje hladnokrvnost i mirno zabija za 1:1. Odlično utrčavanje i još bolja realizacija za povratak Šahtara u utakmicu.

No, nakon odmora Sevilla je bolje ušla u utakmicu i osigurala nastup u finalu. Nakon samo dvije minute nastavka ponovno je Gameiro zabio. Ovoga puta asistent je bio igrač Seville,Krychowiak, a Gameiro sjajno obilazi vratara Šahtara i zabija za vodstvo domaćina.

Pitanje prolaska u finale riješio je Mariano pola sata prije kraja susreta. Vitolo samo na papiru asistent, jer Mariano je potegnuo s 25 metara iz kosa i pogodio „malu mrežicu“ za finale.

Autor: Sportnet.hr

ZADNJE VIJESTI