fbpx

Ljepotica dana odigrana na KC-u, Arsenal rutinski protiv Stoka

Autor: ScSport.ba

LONDON - Čak 18 pogodaka viđeno je u popodnevnom terminu Engleske Premier lige. Arsenal je na Emiratesu upisao novu pobjedu, dok su veoma važna tri boda upisali igrači Burnleya i Swansea.

Utakmica dana odigrana je na stadionu Hulla gdje je viđeno čak šest pogodaka. Hull je protiv Crystal Palaca stigao u vodstvo u 27. minuti preko Snodgrassa koji je zabio pogodak iz penala i s tim se rezultatom otišlo na odmor. Gosti su preokrenuli u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Benteke i Zaha. Novi preokret, ali ovaj put u režiji domaćih kreirali su Diamonde i Livermore, da bi konačnih 3:3 postavio Campbell u 89. minuti susreta.

Arsenal je na Emiretesu upisao novu pobjedu, a oni su slavili protiv Stoka. Gosti su stigli u vodstvo u 29. minuti nakon što je Charlie Adam uspješno realizovao penal koji je napravio Granit Xhaka.

Domaći su do poluvremena stigli do izjednačenja, a u listu strijelaca upisao se Walcott nakon asistencije Hectora Bellarina koji je istu upisao nakon samo 17 minuta na terenu.

U drugom poluvremenu Topnici su dodali u brzinu više, a strijelci za pobjedu ekipe Arsena Wengera bili su Ozil i Iwobi.

Swansea je na svom stadionu upisao treću pobjedu u ovoj sezoni, a puno lakše od očekivanog na Libertyju je pao Sunderland Davida Moyesa. Domaći su kompletan posao napravili u drugom poluvremenu. Prvo je Sigurdsson iz penala doveo Labudove u vodstvo, da bi konačan rezultat s dva gola postavio Fernando Llorente.

Burnley je upisao pobjedu protiv Burnleya rezultatom 3:1. Već u 16. minuti, domaći su imali prednost od dva gola prednosti, a u listu strijelaca upisali su se Hendrick i Ward u 13. odnosno 16. minuti.

Prije kraja prvog poluvremena Afobe je smanjio rezultat na 2:1, a točku na ovu utakmicu stavio je Boyd u 75. minuti. Bournemouth je do kraja samo ublažio poraz preko Danielsa.

Autor: ScSport.ba

ZADNJE VIJESTI