fbpx

Loš učinak hrvatskih klubova u prvim utakmicama Play-offa Europske lige

Autor: Dnevno.ba

LIVERPOOL - Hrvatski klubovi u prvim utakmicama Play-offa Europske lige nisu stigli do željenih rezultata. Dinamo je na Maksimiru sa Skenderbeuom iz Albanije igrao mršavih 1:1, štoviše "Modri" su tek u 94. minuti izjednačili, Hajduk je izgubio u gostima kod Evertona sa 2:0, dok je Osijek u Gradskom Vrtu poražen od bečke Austrie sa 2:1.

Splićani su prvi gol u Liverpoolu primili nakon pola sata igre kada nisu očistili jednu situaciju ispred svog kaznenog prostora, Baines je uspio proći i uputiti visoku loptu koju je dočekao glavom Micheal Keane i pogodio s tri metra.

U 45. minuti novi poklon Hajdukove obrane, pogriješio je Savvas, a Rooney pravovremeno uposlio Senegalca Idrissa Gueyea koji vara Stipicu za vodstvo od 2-0.

U drugom dijelu se nije događalo ništa vrijedno spomena do 61. kada je nakon konačno brze akcije Splićana Ohandza došao u gol-situaciju, uputio je odličan udarac lijevom nogom, no vratar Pickford je pokazao zašto je jedan od najboljih engleskih vratara.

Hajduk se ohrabrio pa je u 72. minuti Hamza u dobroj situaciji pucao pored vrata, a u 82. minuti Ante Erceg je nakon solo-prodora sjajno gađao, no Pickford opet brani. Engleski vratar brani potom i šut Memolle iz daljine te ne dopušta Hajduku da s golom u gostima dočeka velikog suparnika pred rasprodanim Poljudom.

Liridon Latifi je u 37. minuti “zaledio” Maksimir vodećim golom Skenderbeua nakon sjajne akcije albanskog kluba, pa iako je Dinamo u nastavku bio znatno bolja momčad izjednačenje je uslijedilo tek u četvrtoj od pet minuta sudačkog dodatka. Čileanac Fernandez je glavom uposlio sunarodnjaka Henriqueza, a ovaj spretno reagirao i zabio za konačnih 1:1.

Osijek je u susretu s Austriom poveo u 15. minuti golom Muzafera Ejupija, a u 20. minuti domaćin je mogao udvostručiti prednost, međutim kapetan Borna Barišić nije zabio iz kaznenog udarca.

Austrijanci su ubrzo nakon toga izjednačili prekrasnim zgoditkom Monscheina, a gol za pobjedu gostiju od 2:1 postigao je Holzhauser iz slobodnjaka u drugom poluvremenu utakmice.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI