fbpx

LUDILO U SERIE A: Napoli tukao Juventusa u Torinu i došao na samo bod zaostatka!

Autor: Hina

TORINO - U derbiju 34. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je u Torinu pobijedio Juventus 1-0 i četiri kola prije kraja prvenstva smanjio zaostatak na samo jedan bod.

Pogodak odluke zabio je Kalidou Koulibaly u 89. minuti nakon ubačaja iz kornera kojeg je izveo Jose Callejon.

Bila je to utakmica u kojoj torinska ‘Stara dama’ nije stvorila niti jednu ozbiljniju priliku, ali je kontrolirala igru sve do 89. minute kada se ukazao Koulibaly. Juventusu je bilo najvažnije ne izgubiti, jer bi se Napoli pobjedom približio na samo bod zaostatka četiri kola prije kraja prvenstva.

To se na koncu i dogodilo i pitanje naslova prvaka odlučivat će se u drami posljednja četiri kola. Branitelj naslova Juventus ima daleko teži ždrijeb. Juve očekuju gostovanja kod Intera i Rome, a kod kuće će igrati protiv Bologne i Verone, dok će Napoli gostovati kod Fiorentine i Sampdorije, a doma igrati protiv Torina i Crotonea.

Mario Mandžukić je za Juventus igrao posljednjih 20 minuta, dok je Marko Rog kod Napolija ušao u igru u 80. minuti. Hrvoje Milić nije nastupio za goste.

U ranije odigranom susretu Inter je na gostovanju pobijedio Chievo 2-1, a drugi pogodak za goste zabio je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić. Inter je poveo u 50. minuti golom Maura Icardija iz akcije koju je započeo Marcelo Brozović. Hrvatski veznjak je odlično pucao s ruba kaznenog prostora, Stefano Sorrentino je obranio, a odbiju loptu je Danilo D’Ambrosio dodao do Icardija koji je zabio u praznu mrežu.

Samo 11 minuta kasnije bilo je 2-0 nakon sjajne akcije u kojoj su sudjelovali Yann Karamoh i Rafinha, a svojim 11. golom okrunio ju je Perišić. U 90. minuti Mariusz Stepinski je smanjio rezultat, a u preostale četiri minute nadoknade Inter je uspio obraniti pogodak prednosti osvojivši bodove koji ga ostavljaju u lovu na Ligu prvaka.

U ovom kolu doznali smo i prvog putnika u Seriju B. Premda je u subotu na San Siru šokirao Milan, Benevento više nema niti matematičke izglede za spas. Benevento seli u niži rang natjecanja nakon što je Crotone na gostovanju pobijedio Udinese i četiri kola prije kraja ima nedostižnih 14 bodova više.

Benevento se tako vraća u drugu ligu nakon jedne sezone provedene u elitnom društvu.

Na ljestvici vodi Juventus sa 85 bodova, Napoli je drugi s bodom manje, a zatim slijede Roma i Lazio sa po 67 bodova, te Inter sa 66 bodova.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI