fbpx
FOTO: Mili Marušić

LUDNICA NA PECARI: Širokobriježani preokrenuli protiv Zrinjskog i slavili u velikom derbiju

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Odličan derbi na Pecari i velika pobjeda Širokog Brijega nad Zrinjskim koja je ujedno ova dva kluba (skupa sa Željezničarom) bodovno poravnala na vrhu poretka.

Zrinjski je u završnih 20 minuta i manje ušao s prednošću jednog gola, no onda su domaćini “poludili”, ubacili u brzinu više i zasluženo trijumfirali sa 2:1.

sirokzrink291017_3

Prvu veliku priliku imali su gosti pokušajem Pezera u 9. minuti s nekih 23-24 metra. Bilobrk je kratko odbio loptu na koju će natrčati Handžić, međutim kada su svi vidjeli loptu u golu Bilobrk se pridigao i sjajnom intervencijom zaustavio udarac gostujućeg napadača.

Čabraja je u 12. minuti prekrasno proigrao Menala koji je u stopostotnoj šansi, ali gađa pokraj gola. Stojkić u 21. minuti skroz iskosa s lijeve strane upućuje udarac na gol domaćih, nova nesigurnost Bilobrka i odbijena lopta do Todorovića koji je efektno pokušao petom, ali se greda ispriječila i spasila Širokobriježane.

sirokzrink291017_6

I onda u 31. minuti trenutak koji je obilježio prvo poluvrijeme derbija na Pecari. Čirjak proigrava Todorovića, Bilobrk bespotrebno istrčava sa svoga gola, a krilni igrač Zrinjskog ga efektno lobuje i dovodi Zrinjski u vodstvo od 1:0.

Josip Barišić je u 36. minuti nakon novog ubačaja iz kuta glavom gađao malo pored gola, baš kao i Matić u samoj završnici prvog poluvremena.

Lončar je u 51. minuti imao jedan sjajan prodor, odigrao povratnu loptu u peterac, ali njegovi suigrači nisu najbolje reagirali. Uzvratio je Bilbija u 59. minuti sjajnim udarcem s nekih 25 metara, ali je Bilobrk krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

sirokzrink291017_7

U 71. minuti napokon dobra akcija domaćih, ali su pri udarcu izblokirani i Čabraja, a potom i Ivanković. Izjednačenje se dogodilo u 74. minuti kada je Bralić nakon novog ubačaja iz kuta pogodio gredu, a Menalo najbolje reagirao na odbijenu loptu i pospremio u nebranjeni dio gostujućeg gola za 1:1.

Euforija se na tribinama takorekuć nije ni stišala a domaći su postigli novi pogodak za potpun preokret. Ćorić je izvrsno proigrao Menala s desne strane širokobriješkog napada, ovaj u punom naletu pogodio vratnicu, a sada Čabraja odbijanac pospremio u mrežu za novu veliku radost domaćih navijača.

sirokzrink291017_2

ŠIROKI BRIJEG – Stadion Pecara. Gledatelja: 5.500. Sudac: Tomislav Čuić (Tomislavgrad). Utakmica 13. kola PL BiH: Široki Brijeg – Zrinjski 2:1 (0:1). Strijelci: 0:1 Todorović (31), 1:1 Menalo (74), 2:1 Čabraja (78). Žuti kartoni: Laštro, Pezer i Katanec (Zrinjski).

NK ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk – Matić, J. Barišić, Bralić, Marković (od 64. Ivanković), Ćorluka (od 46. Kožul), Begonja, Lončar, D. Ćorić, Menalo (od 85. Baraban), Čabraja. Šef stručnog stožera: Goran Sablić.

HŠK ZRINJSKI: Pirić – H. Barišić, Čirjak, Katanec, Pezer (od 73. Filipović), Jamak, Laštro (od 82. Mulahusejnović), Stojkić, Todorović (od 87. So), Bilbija, Handžić. Šef stručnog stožera: Blaž Slišković.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI