MAMIĆ: ‘Srbi, ako želite milijune eura, pokažite da niste kokošari!’

Autor: 100posto.hr

"U posljednjih deset godina zaradili smo 210 ili 219 milijuna, samo od transfera. To postižemo tako što stalno popravljamo infrastrukturu na kojoj naša djeca rade, radimo non-stop dodatne selekcije, a djeca i van Hrvatske žele doći u Dinamo. Imamo dobar i stručan rad u omladinskoj školi, a zatim dolazi dobar imidž Dinama, hrvatske reprezentacije i pregovaračke vještine mene i mojih saradnika", rekao je Zdravko Mamić u velikom intervjuu za srpsku televiziju Arenasport.

Mamić objašnjava kako ne vidi problem u dovođenju srpskih igrača u Hrvatsku.

“Nemam kompleks i mislim da je ozbiljan problem za razvoj Dinama to što srpski igrači ovdje ne dolaze igrati, jer bi bilo puno bolje da najbolji igrači Srbije dođu prvo u Dinamo, a onda da idu van. Nadam se da će se to promijeniti, jer zašto bi odlazili u inozemne klubove, a ne u Dinamo, ako se želje i ambicije poklapaju”.

Mamić je po prvi put otkrio i zanimljive detalje iz pregovora u transferu Eduarda u Arsenal i Luke Modrića u Tottenhem.

“S Arseneom Wengerom sam pregovarao oko Dudua (Eduarda) i prije nego smo počeli razgovarati rečeno mi je da će, uprkos postojećim agentima, novi agenti biti dva brata iz Pakistana. U suprotnom pregovori ne bi ni mogli biti započeti. Kad smo ušli i nakon što sam pristao na ta dva agenta, razgovarali smo, bio je tu predsjednik Arsenala i tretiraju vas kao Balkanca, kao nekoga koga će impresionirati i tko će ‘brejknuti’ na prvu loptu. Govorio sam ‘NE i NE’, a oni su me pitali postoji li način da se dogovorimo. Rekao sam da postoji – samo ako me izuju iz cipela. Onda smo se smijali i našli smo se na 15 milijuna eura, a to je 2008. bio spektakularan transfer. On je posijle nekog vremena htio i Modrića, ali mi smo ga odbili”.

Modrić je također završio u Londonu, ali u Tottenhamu i za njegove je pregovore vezana posebna priča, koja se dogodila prije deset godina.

“Recimo, u tom slučaju, kad sam pregovarao sa predsjednikom Tottenhema Levijem i direktorom Baldinijem, isto je tako krenulo. Levi je rekao da mi nudi 10 milijuna eura keša. Rekao sam sinu da prevede predsjedniku pitanje ‘Mogu li u miru popiti ovaj čaj ili da se odmah dignem i odem kući? Mom sinu je to bilo neugodno prevoditi , a ja sam mu rekao da to prevede od riječi do riječi, pa sam povikao da idu u p**ku materinu i on i Levi i da od posla nema ništa. Ipak, razumjeli su i završili smo na 25 milijuna eura. Morate pokazati da niste sitni mali igrač, ‘kokošar’ koga je jeftino kupiti”, zaključio je Mamić.

Autor: 100posto.hr

ZADNJE VIJESTI