fbpx

MANDŽO INSPIRACIJA LEGENDARNOM PIPPU: ”Tražim od igrača da budu kao on”

Autor: Gol.dnevnik.hr

Max Allegri je Mandžukiću našao novu poziciju, a ovaj taktički manevar je postao inspiracija mladom treneru u usponu.

Legendarni napadač Pippo Inzaghi danas je trener Venezije koja krupnim koracima grabi prema elitnom rangu talijanskog nogometa. Klub je prije samo dvije godine bio ”na aparatima” nakon tri bankrota, ali novi život udahnuo mu je Joe Tacopina, američki investitor već dugo prisutan u talijanskom nogometu.

On je ranije bio predsjednik Bologne, a postao je miljenik navijača nakon promocije u Seriju A već u prvoj sezoni. Udio u Bologni je prodao i postao jedini vlasnik Venezije s kojom ima ozbiljne planove, a zasad mu ide odlično. Njegov najbolji potez bio je dovođenje Pippa na klupu, a ovaj dinamični dvojac ostvario je drugu promociju u dvije godine.

Venezia je pomela svoju grupu Lege Pro, trećeg ranga talijanskog nogometa, i izborila izravan plasman u Seriju B. Drugoplasiranu Parmu ostavili su na 13 bodova zaostatka i vratili su u drugoligašku konkurenciju nakon dugih 12 godina. Pippo je nakon ovog uspjeha opet postao atraktivan talijanskim medijima, a kao jednu od glavnih inspiracija u svom radu naveo je Marija Mandžukića.

Allegri i Mandžukić inspiriraju trenera u usponu

U razgovoru za talijansku La Gazzettu dello Sport kao uzor je naveo Juventus Maxa Allegrija, a od svojih igrača ”traži da pokrivaju teren poput Marija Mandžukića.”

”Allegri je napravio odličan posao i pronašao idealnu formulu. Svojim igračima u Veneziji pokazujem videosnimke igre Marija Mandžukića i kompaktnosti Juventusove obrane. Nije slučajno da smo primili samo devet golova na gostovanjima, što je europski rekord”, rekao je Inzaghi.

Venezia ima najčvršću obranu lige – primili su 26 golova, 13 manje od ligaškog prosjeka koji iznosi 39.3 primljenih pogodaka. Pippo je 2015. dobio otkaz u Milanu nakon što je završio na 10. mjestu, ali u Veneziji je očito pronašao idealnu sredinu za razvijanje svojih trenerskih talenata.

Činjenica da Mandžukićevu igru koristi kao uzor još je jedna u nizu pohvala za hrvatskog reprezentativca. On je ove sezone jedan od glavnih sastojaka Allegrijeve dobitne formule; navijači ga obožavaju, talijanski mediji su puni pohvala, a kao ključnog igrača istaknuo ga je i iskusni stoper Andrea Barzagli.

Talijanske novinare zanimalo je i bi li Pippo u najboljim danima mogao odigrati Mandžukićevu ulogu, a on je kroz smijeh odgovorio da za to nije imao fizičkih kapaciteta.

Autor: Gol.dnevnik.hr

ZADNJE VIJESTI