fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Mauro Icardi hat-trickom odlučio veliki gradski derbi Milana

Autor: Sportnet.hr

MILANO - Osmo kolo talijanske Serie A donijelo je sjajnu večer na San Siru. Inter je u milanskom derbiju svladao velikog rivala s 3:2 uz hat-trick sjajnog Maura Icardija koji je tako pomogao svojoj momčadi ostati u potpunom priključku za prvim mjestom. Za drugi pogodak asistirao mu je Ivan Perišić.

Sjajna utakmica 8. kola odigrana je na San Siru gdje je milanski derbi u potpunosti opravdao očekivanja. U utakmici s puno visokog tempa, prilika i u konačnici pogodaka slavio je Inter s 3:2. Junak pobjedničke momčadi bio je odlični Mauro Icardi koji je postigao sva tri pogotka svoje momčadi za nova tri boda.

Ovim slavljem Inter je ostao u priključku za neporaženim Napolijem i trenutno je na dva boda od momčadi iz Napulja. Inter je dva puta vodio, Milan je dva puta dostigao zaostatak, ali treći put nije mogao i morao je prihvatiti poraz. Sjajna večer na San Siru završena je pobjedom Nerazzurra.

Očekivani, visoki ritam vidjeli smo s obje strane na početku utakmice. Inter je imao nešto više loptu u nogama pa je tako došao i do prve prave prilike u 13. minuti. Antonio Candreva je sjajno opalio s dvadesetak metara, no pogodio je tek gredu.

Nakon kratkotrajnog pritiska Milana uzvraća večerašnji domaćin i to na najbolji mogući način. Candreva je ubacio s desne strane oštru loptu na peterac gdje se našao Mauro Icardi i skrenuo loptu u mrežu. U samoj završnici poluvremena Milan je bio blizu izjednačenja jer se Fabio Borini našao u prilici. Talijanski nogometaš utrčao je u kazneni prostor i pucao iskosa, ali je Handanović odlično obranio.

Kako je zaključio prvo Milan je ušao u drugo poluvrijeme pa i postigao pogodak u 49. minuti, ali je poništen zbog zaleđa. Minutu kasnije u sjajnoj se prilici našao Suso, odličnim udarcem iz daljine pokušao je matirati Interovog vratara, ali je pogodio gredu.

Ipak, isti igrač je zasluženo postigao pogodak u 56. minuti, sjajno je pucao s dvadesetak metara i neobranjivo pogodio daljnji kut Handanovićevog gola. Candreva je mogao šokirati navijače Milana već nekoliko minuta kasnije, bio je sam na rubu kaznenog prostora, no pucao je pored gola.

Nakon što su gosti propustili priliku za potpuni preokret, uzvratio je Inter i vratio se u vodstvo. Ivan Perišić je prošao po lijevoj strani i ubacio za Icardija koji je uspio uhvatiti loptu i odličnim je udarcem skrenuti u mrežu.

Drama na San Siru se nastavila i dalje te je samo bilo pitanje koja će momčad zabiti pogodak – bio je to Milan, a igrala se 81. minuta. Giacomo Bonaventura je natrčao na jedno ubacivanje i skrenuo loptu prema golu, Handanović je obranio, ali nije ju najbolje uhvatio i s njom je prešao gol liniju.

Treći uzastopni derbi nije mogao završiti bez pobjednika i za to se pobrinuo Icardi koji je realizirao kazneni udarac u 90. minuti i donio sva tri boda svojoj momčadi.

Perišić je odigrao cijeli susret, dok Nikola Kalinić i Marcelo Brozović nisu bili u sastavu svojih momčadi.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});