fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MEHMED BAŽDAREVIĆ: Nismo došli igrati prijateljski susret s Estonijom

Autor: Sportsport.ba

TALLINN - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra u Tallinnu protiv Estonije posljednji susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Utakmica u Talinu je bez značaja za izabranike Mehmeda Baždarevića koji su porazom od Belgije na Grbavici izgubili šanse da se nađu u baražu za SP.

Pred sutrašnji dvoboj održana je i press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio bh. izbornik Mehmed Baždarević i golman Asmir Begović.

“Sigurno da nemamo šansi da se kvalificiramo za baraž ili bilo šta. Međutim, ovo je važna utakmica za nas jer je kvalifikacijska. Dat ćemo sigurno sve od sebe da na najbolji način završimo ove kvalifikacije. Estonija je dobra reprezentacija koja iz godine u godinu napreduje i u budućnosti im želim da ih vidim na nekom od velikih natjecanja”, rekao je Baždarević, te dodao: “Svaki susret je za nas izuzetno važan i ja mislim tako. Dat ćemo sve što imamo, zadnji atom snage da ostvarimo pozitivan rezultat. S naše strane ovo neće biti prijateljski susret i dat ćemo maksimum. Vranješ je povrijeđen i neće biti u konkurenciji, a sve ostalo ćemo znati nakon večerašnjeg treninga. Ima umora i par problemčića, ali sve ćemo znati nakon treninga. Tražit ćemo najbolji sastav, oni koji su odmorniji i svježiji. Na teren će izaći 11 najspremnijih koji će dati sve od sebe za pozitivan rezultat”.

“Sutra je zadnja utakmica u kvalifikacijama. Svaki susret je za nas bitan i hoćemo da na najbolji način završimo kvalifikacije i pokušamo vratiti pozitivnu atmosferu”, rekao je Asmir Begović.

Autor: Sportsport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});